Milan Ćulibrk
Tanjug/Rade Prelić
Milan Ćulibrk

Tanjug/Rade Prelić

Milan Ćulibrk, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle izjave savetnice za medije predsednika Srbije Suzane Vasiljević "da nisi nezavisan novinar ako govoriš na protestima opozicije" digla se bura na medijskoj sceni.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, govorio je na mitingu opozicije u Novom Sadu, novinarka Gordana Suša takođe. Dinko Gruhonjić iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, potpisuje se kao docent na peticiji profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu protiv vlasti, pružajući podršku protestima opozicije "Jedan od 5 miliona". Novinari Srđan Škoro i Milojko Pantić samo su neka od čuvenih imena srpskog novinarstva koji su se javno svrstali na stranu opozicije.

Pročitajte još:

 

BBC je nedavno izdao upozorenje svojim novinarima da ne smeju da iznose političke stavove, a Njujork Tajms jasno u svojim uputstvima novinarima navodi da ne smeju da govore na mitinzima, kao i da ne smeju da iznose političke stavove, pa čak ni na svojim automobilima da nose oznake neke političke partije.

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk, koji je za Danas rekao da često ide na proteste, kao i da će ići na miting Aleksandra Vučića 19. aprila, u izjavi za B92.net potvrđuje da odlazi na proteste, ali i ističe da na njima ne učestvuje kao govornik, već da kao novinar "ide da se lično uveri šta se dešava".