Aleksandar Lukašenko, Aleksandar Vučić
Printscreen/Tanjug
Aleksandar Lukašenko, Aleksandar Vučić

Printscreen/Tanjug

Aleksandar Lukašenko, Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

Beloruskom predsedniku priređen je svečani doček ispred Palate Srbija, posle čega dvojica predsednika idu na razgovor u četiri oka, a potom sledi plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Zatim će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Aleksandar Lukašenko, Aleksandar Vučić

Printscreen/Tanjug

Aleksandar Lukašenko, Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Tanjug

Privredna komora Srbije u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizovaće i poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

Svečani doček započeo je počasnom paljbom i intoniranjem himne Belorusije, a potom i himne Republike Srbije. Nakon počasne paljbe, usledila je smotra svečanog stroja garde Vojske Srbije, kao i upoznavanje delegacija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija priređena u čast predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 3, 2019 at 1:28am PST

Predsednika Belorusije i predsednika Srbije pozdravila je počasna garda, a potom su Lukašenku dobrodošlicu poželeli i članovi Vlade Srbije.

Predsednik Srbije pre tet-a-tet sastanka poželeo je dobrodošlicu beloruskom predsedniku i poručio mu da srpski narod voli beloruski narod i da poštuje sve što su uradili i napravili od svoje zemlje.

- Naši politički odnosi su otvoreni i bratski. Trgovinska razmena raste, još mnogo toga moramo da uradimo da bismo je uvećali, ali mislim da imamo mnogo prostora za to i uveren sam da uz vašu podršku taj posao možemo da obavimo - rekao je Vučić.