Tod Volters
EPA
Tod Volters

EPA

Tod Volters, Foto: EPA

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi i komandanta američkih vojnih snaga u Evropi Toda Danijela Voltersa

* Volters je sinoć stigao u Beograd

* Volters posećuje Srbiju u okviru turneje obilaska komandi i kancelarija NATO u zemljama Evrope i atlantskog regiona

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi Tod D. Volters, po dolasku u Beograd, poručio je da "Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu".

"Drago mi je što sam ovde i što se sastajem sa mojim srpskim kolegama. Večeras sam imao tu čast da me ugosti general Mojsilović sa svojim timom. Zahvalan sam što mogu iz prve ruke da iskusim srpsko gostoprimstvo. Pričali smo o mnogim temama i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu", kazao je general Volters za Tanjug.

General Tod D. Volters danas će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

Pročitajte još:

 

General Tod D. Volters je stupio na funkciju 19. vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi NATO-a (SACEUR) 3. maja 2019. Ovo je njegova prva poseta regionu, kojom se još jednom ističe da su stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO.

Komentari (1)

Salim

17.07.2019 09:53

Jako ljubazan Gospodin.