Čedomir Jovanović
Alo/Manasori Jošida
Čedomir Jovanović

Alo/Manasori Jošida

Čedomir Jovanović i njegova supruga, Foto: Alo/Manasori Jošida

Početkom ove godine 10. januara javnost je obaveštena o obostranoj upali pluća Jovanovića, ali i o negativnom rezultatu na prisustvo virusa korona.

Jovanoviću je, tadašnja, upala pluća bila praćena jakim bolovima u grudnom košu i stomaku, što je, kako su rekli u LDP, najverovatnije povezano s teškim oblikom korone koji je imao u julu.

Koronu preležao u julu prethodne godine

U julu 2020. godine bio je u Infektivnoj klinici u Beogradu zbog infekcije kovidom-19 od koje se uspešno oporavio. Imao je tešku upalu pluća.

Jovanović je imao konstantno povišen pritisak. U LDP su tada rekli da se upala pluća prenela na dijafragmu.

„Pritisak je povišen, verovatno zbog bolova koje trpi i teško se vraća u normalne vrednosti“, rekli su svojevremeno iz Jovanovićeve stranke.

Jovanović je tada prebačen u bolnicu nakon što mu je pozlilo, a problemi koje je imao izgledali su kao infarkt.

Po izlasku iz bolnice, još uvek rovitog zdravlja nakon preležane korone, Jovanović je imao incdent sa reketom kada je nasrnuo na doktora klinike.

Jovanović je istakao da je prva dijagnoza njegove bolesti bila kancer i da je u tom stanju video u suzama svoju suprugu Jelenu. To je kaže prethodilo incidentu i dodaje da je doktor imao sreću što nije mogao da ga stigne.

"I zato zbog te zaostale upale pluća vratio sam se, u januaru mesecu bio još tri i po nedelje u bolnici, jedva sam živ ostao, uz obostranu upalu pluća, plućne maramice, razorenu dijafragmu, ceo abdomen i upalu torakalne kičme koju je, prva dijagnoza je bila kancer. Tako, sa tom nedovršenom upalom pluća video sam moju Jelenu u suzama i kraj priče, ja nemam šta da krijem, sreća njegova što nisam mogao da ga stignem", rekao je lider LDP-a.

"Pljasnuo sam ga Anđelijinim reketom, Anđelija sada ima 22 kilograma. Pljasnuo sam ga reketom kojim sam se ja poštapao jer nisam moga da hodam. Ja bih mnogo više uradio da sam bio sposoban" - zaključio je Čedomir Jovanović.