Čeda Jovanović, Vuk Jeremić
Printscreen
Čeda Jovanović, Vuk Jeremić

Printscreen

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić, Foto: Printscreen

Teške reči pale su u TV duelu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i Narodne stranke Vuka Jeremića. Ko je prava, a ko lažna opozicija, ko se pojavljuje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a ko ne, kao i odnos prema Kosovu, te ko je izdajnik a ko patriota samo su neka od tema oko kojih su pljuštale međusobne uvrede.

Lider LDP optužio je Jeremića na prvom mestu za licemerje prema rešenju za Kosovo.

Pročitajte još:

 

- Jeremić i njemu slični su 20 godina kanalizaciju istovarali na mene, napravili su od mene đavola i sada priča ovde o gradskim izborima, o mojoj ženi i meni, čovek koji na te izbore nije smeo da izađe, nego se sakrio iza suknje Dragana Đilasa, a o njemu ste govorili isto što i danas o Vučiću. Da li ja 20 godina govorim istinu o Kosovu, zbog koje me linčujete vi i slični vama? Da li ste vi normalni? Vi koji ste 2013. godine tražili njegovu podršku za Njujork. Onda ste 2016. ponudili da budete njegov kandidat umesto Tome. Jeste tražili. Čak i kod Ane Brnabić, da kod njega lobiraju da budete njegov kandidat umesto Tome? A onda, kad niste prošli za generalnog sekretara UN, onda ste otkrili da je Vučić diktator. Kada se pojavio Vučić, a od kada ja govorim o Kosovu? Glumite patriotu kao da ste na Košarama bili. Vas ne zanima uopšte Kosovo. Glumatate ovde u studiju da ti je stalo do Kosova, a onda odete u ambasadu i diplomatama kažete da je to pozorište za narod. Da ne ponavljam ovde šta ste sve o Đilasu rekli. Pa krpe je palio da bi vas izvukao iz Skupštine - rekao je Jovanović.

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić

Printscreen

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić, Foto: Printscreen

Odgovarajući na pitanje zašto ne podržava bojkot parlamenta, Jovanović je rekao da je to prvo zato što "parlament bojkotuju oni koji u parlamentu uopšte nisu".

Pročitajte i ovo:

 

- A to su Jeremić i Đilas. Kako on može da bojkotuje parlament kad u parlamentnu uopšte nije? Bojkotuju poslanici koje je kupio kao što je kupio i stranku. Izašao je na pijacu i kupio stranku. Ja neću da vodim politiku na ulici. Ne učestvujem na protestima jer se ne slažem sa onim što tamo vidim, ali ću uvek braniti njihovo pravo da protestuju - kazao je Jovanović.

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić

Printscreen

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić, Foto: Printscreen

Rasprava je nastavljena pa je Jovanović na Jeremićevu opasku da je "besramno bezobrazan" žustro nastavio:

- Ti si bezorazan što ne misliš na moju decu, što ih čuvaju po dva telohranitelja, što ovde istresaš kofu g***a na mene, dinara iz fonda za razvoj nisam uzeo. Nije te sramota meni da pričaš, reci šta si ti uradio, odakle ti sedam miliona - na šta mu je Jeremić odgovorio "vama je potrebno lečenje, poslednji put kada smo pričali imali ste tragovi normalnosti".

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić

Printscreen

Čeda Jovanović, Vuk Jeremić, Foto: Printscreen

- Jeste, ti ćeš da mi daješ dijagnoze. Pogledaj sebe šta pričaš, 2013. je bila godina slobode. A sada je doteralo cara do duvara. Zbog čega? Zato što se nisi dogovorio. Za tebe su ovi protesti biznis projekat kao i Đilasu - rekao je Jovanović.