Vučić na mitingu u Kruševcu
Alo.rs
Vučić na mitingu u Kruševcu

Alo.rs

Vučić na mitingu u Kruševcu, Foto: Alo.rs

Sastanak je održan u jednoj od skopskih rezidencija Zaeva, a prisutni su detaljno razradili strategiju koja treba da dovede do Vučićevog pada. Tom prilikom usvojen je i plan u pet tačaka, koji će, kako je procenjeno, u narednih šest meseci dovesti do opšteg haosa u Beogradu i Srbiji.

PROČITAJ JOŠ:

Do preciznih informacija sa ovog tajnog sastanka došli su bugarski obaveštajci, a vlast u Sofiji je izveštaj o sastanku prošle nedelje prosledila Beogradu.

Zoran Zaev

EPA/Nake Batev

Zoran Zaev, Foto: EPA/Nake Batev

Podrška Zapada

Prema ovim informacijama, Đilas, Zaev i Berns su se najpre dogovorili da preko firme “ Dajners klub internešenal” opoziciji u Srbiji u narednih mesec ili dva dana bude isplaćeno 4,2 miliona evra na ime financijske podrške za jačanje protesta. Transakcije bi trebalo da budu objavljene preko “Dajnersa”, a dogovoreno je i da deo tog novca bude isplaćen preko računa štamparije “UFO medija” iz Skoplja.

Na sastanku je rečeno i da će američki ambasador u Beogradu Kajl Skot javno podržati Đilasa i njegove proteste, a da SAD očekuju da tajkun zauzvrat po dolasku na vlast prizna samoproglašeno Kosovo i po ubrzanom postupku uvede Srbiju u NATO pakt.

PREPORUČUJEMO:

- Zoran Zaev je tokom sastanka naglasio svoje prijateljske kontakte sa Ramušom Haradinajem, ukazujući da bi i Haradinaj bio spreman da finansira Vučićev pad i promenu režima u Beogradu, ukoliko bi opozicija po dolasku na vlast priznala Kosovo bez ikakvih uslovljavanja. Takođe, Berns je naveo da je Đilas najpogodnija ličnost za lidera opozicije i da sam mora da prenese deo finansijskog tereta, kao što je to učinio i Zaev u Makedoniji. Zaev je obećao da će pokušati da ubedi Vuka Jeremića i ostale opozicione lidere da prihvate Đilasa kao vođu cele opozicije – navodi se u dopisu obaveštajaca. Osim finansijske, logističke i političke podrške stranaca Đilasu i njegovim protestima, dogovoreno je i da SAD i Velika Britanija “stvore značajan prodor i saradničku mrežu u bezbednosnom sektoru Srbije”?!

Dragan Đilas

Alo! /Vladimir Marković

Dragan Đilas, Foto: Alo! /Vladimir Marković

Nasilničke operacije

- Može se očekivati rad na vrbovanju ključnih generala u vojsci i policiji koji bi u datom trenutku trebalo da otkažu poslušnost državnom vrhu. Pojačaće se pritisak na Srbiju preko opozicije, a postoji i mogućnost izazivanja planskih sukoba sa organima bezbednosti- piše u izveštaju u kome se dodaje da će za koordinaciju svih ovih aktivnosti biti zadužen Zoran Bašanović jer “ poznaje slabe tačke predsednika Srbije Vučića i vrha SNS, kako u privatnom, tako i u političko-poslovnom životu”!?!

I dok juče niko od zvaničnika nije hteo da komentariše saznanja, bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da postoje ozbiljni operativni podaci da američka CIA I britanski MI-6 biraju saradnike sa kojima će pokušati da sruše Vučića.

- Amerikanci su svesni da Vučića ne mogu ukloniti legalnim sredstvima, odnosno izborima, pa plasiraju nasilničke operacije koje mogu da izazovu ozbiljne sukobe u Srbiji. Ucenjuju Zaeva da učestvuje, jer je na vlast došao delovanjem šiptarskog lobija u Makedoniji. S druge strane, Haradinaj hoće da investira u projekat "Đilas" jer bi tako najbrže zaokružio nezavisnost lažne države. Amerika očigledno novac za Vučićevo rušenje drži u Makedoniji, jer malo – malo pa opozicioni lideri putuju u Skoplje po “finansijsku injekciju! Svako treba očekivati radikalizaciju protesta, jer finansijeri očigledno nisu zadovoljni dosadašnjim efektima – upozorava Spasić.

Komentari (1)

zoki

02.03.2019 11:41

Zar Bugari nisu u NATO paktu? Kpja nebuloza Bugari su znaci radili protiv sebe. Nisu Bugari bas toliko glupi.