Sjenica, ulica u kojoj se dogodila tuča
Google street view
Sjenica, ulica u kojoj se dogodila tuča

Google street view

Sjenica, Foto: Google street view

Iako je krajem minule sedmice sa dnevnog reda sednice lokalnog parlementa skinuta tačka "Preimenovanje naziva ulica", jer su se mišljenja odbornika drastično razilazila, pa nije bilo ni kvoruma, u Sjenici je 14. maja ipak formirana posebna komisija sastavljena od predstavnika svih parlementarnih stranaka.

PROČITAJ JOŠ:

Njen zadatak će biti da razmotri sve dosadašnje ideje i za neku od narednih sednica pripremi svoj, "dorađeni" predlog za nazive ulica i trgova u varoši na Pešteru gde političku većinu čine SDA i SDP, a u vlasti su i socijalisti.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sanela Halković kaže da će njena politička grupacija učiniti sve kako se jedna ulica u Sjenici više ne bi zvala Karađorđeva, jer je - tvrdi - reč o ratnom zločincu koji je ubio oko 3.000 ovdašnjih ljudi.

PREPORUČUJEMO:

POLUŽA U NOVOM PAZARU?

Kao i u Novom Pazaru, gde je ova tačka takođe privremeno skinuta sa dnevnog reda, predlog za preimenovanje naziva ulica je istakla SDA koja je uspela da u Tutinu ulice nazove imenima Aćif-efendije, Ibrahima Rugove i Adema Demaćija.

Stranka demokratske akcije je u Novom Pazaru nameravala da jednu od saobraćajnica nazove po Šabanu Poluži kojeg istorija pamti kao ozloglašenog vođu balista na Kosmetu...