"SVI ZNAMO KO JE DRAGAN ĐILAS" Brnabić: Vešalima na ulicama pokazuju nemoć koja prerasta u agresiju

Premijerka je govorila o rezultatima vlade, ali i besmislenim protestima

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: EPA/Hayeong Yeon

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da deo opozicije koja protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav i da, u nemogućnosti da odgovore na rezultate vlade, oni iz nemoći prelaze u agresiju.

 

"Iza nas je jako težak vikend. Sinoć su se pojavila vešala na ulicama, ta nemoć prerasta u agresiju, to je politika linča. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uslovima. Došli smo do toga da oni iznose vešala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom pretili sinu predsednika države Aleksandra Vučića", rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Izuzetno je tesko raditi u ovakvoj atmosferi, konstatovala je Brnabić.

Premijerka Srbije je navela da joj protesti smetaju jer se ne razgovara o rezultatima, već o paušalnim tvrdnjama, i naglasila da je za nju važno da protesti budu mirni i šta građani imaju da kažu.

 

Brnabić je podsetila da je Srbija u 2018. godini sačuvala fiskalnu disciplinu koju je uspostavio Aleksandar Vučić kao premijer.

"To je bila treća godina da smo imali suficit u budžetu, radimo na tome da tako ostane i u ovoj godini. U nemogućnosti da odgovore na ove rezultate, oni iz nemoći prelaze u agresiju", istakla je Brnabić.

Napravila bih jasnu razliku između između građana koji protestuju jer su nečim nezadovoljni i dela opozicije koja se krije iza tih građana, kojima se nisu obratili i pokušava da upotrebi te proteste u sopstvenu korist, rekla je Brnabić.

 

Oni se nisu obratili, jer i sami organizatori kažu da bi bili izviždani, dodala je premijerka.

"Deo opozicije koja protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav. Došli smo do vešala, pretnji predsednikovom sinu. Mi smo videli kakav je Dragan Đilas kada su kamere isključene, kako se ponaša prema mladim ljudima koji se ne slažu sa njim. Obraća im se najstrašnijim psovkama", kazala je Brnabić.

Predsednica vlade je izrazila zabrinutost što u protestima deo opozicije koja učestvuje u njima ne poštuje drugačiji stav i mišljenje.

"Ako imate drugačije mišljenje onda vas oni vređaju. Tako smo krenuli i došli do vešala i pretnji predsednikovom sinu", rekla je Brnabić i zapitala da li je to pristojna Srbija i alternativa ovoj vlasti.

Povezane vesti

 • Korisnik: maja
  04/02/2019 - 14:46
  Opozicija shvata da nema podršku naroda pa želi pretnjama nesto da postignu.
 • Korisnik: Anika
  04/02/2019 - 12:38
  Toliko mrznje u politici nije normalno losi su karakteri koji je promovisu.
 • Korisnik: Milan
  04/02/2019 - 11:31
  Opozicija shvata da su im protesti besmisleni pa se okreću agresiji,ali ne vredi im ništa jer se vlast bira na izborima a ne na ulici kako bi to oni želeli!!
 • Korisnik: Rasa
  04/02/2019 - 11:28
  Oni svoju nemoc jer ih narod ne zeli pokazuju na najgori moguci nacin.Ovo je opasno sto rade i to mora odmah da se spreci da prekinu sa takvim pretnjama.
 • Korisnik: caca
  04/02/2019 - 11:16
  Tako je Ana!!!Ovo je samo znak nemoci!!!Treba ih zaustaviti na vreme,kako nebi doslo do tezih incidenata!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi