PREMIJERKA ISTAKLA Brnabić: Srbija ne može da se ucenjuje

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila je danas nadu da će Evropska unija prepoznati ogromnu želju, rad i fleksibilnost Srbije da se reši pitanje Kosova i Metohije, ali ističe da Srbija nije zemlja koja je ekonomski, politički i društveno slaba, te da ne može da se ucenjuje.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić 

Komentarišući jučerašnji sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, premijerka je kazala da su stavovi Srbije i SAD po pitanju južne srpske pokrajine jako različiti, te da se ona kao, kako kaže, "nova u politici", trudi da zdravorazumski objasni da to "što oni štite i predlažu, nema naročitog smisla u standardima".

Brnabić je na TV Pink kazala da Srbija pokušava da izvuče najbolje iz saradnje sa SAD po tom pitanju, i naglasila da je najveći deo posla u toj oblasti preuzeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čime je, kako kaže, Vladi ostavio prostora da se bavi ekonomskim i drugim temama.

Ona je najavila skori dolazak visokih političkih predstavnika Švajcarske i Norveške, i istakla da je važno da Srbija posveti pažnju građenju boljih odnosa sa drugim zemljama.

SPECIJALNA ČESTITKA IZ TURSKE Vučić za rođendan dobio dres ovog tima!

 • Korisnik: Slađa84
  15/03/2018 - 23:39
  Uspostavljanjem novih i učvršćivanjem postojećih dobrih saradnji sa razvijenim evropskim i svetskim državama Srbija se pozicionira mnogo bolje i uživa sve veće poštovanje i ugled.
 • Korisnik: Nesa95
  15/03/2018 - 23:37
  Slazem se sa premijerkom. nikada nikom ne smemo da dozvolimo da nas ucenjuje.
 • Korisnik: Slađa84
  15/03/2018 - 23:36
  Vučić već dugo radi na tome da se povrati dostojanstvo Srbije pred drugim zemljama koje su nas ranije vrlo podcenjivale. Zato danas mogu da vide najbrži rast i razvoj države u ovom delu Evrope.
 • Korisnik: Hajduk
  15/03/2018 - 22:09
  Konacno da imamo ljude na celu drzave koji imaji hrabrosti da zauzmu cvrst stav i stave svima do znanja da se sa Srbijom vise ne moze igrati.
 • Korisnik: Ergela
  15/03/2018 - 20:27
  Srbijom ne mogu da manipulišu, jer je Srbija sada potpuno drugačija. Srbija je samostalna, stabilna i ne zavisi od drugih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi