Ana Brnabić
Alo/Vladimir Marković
Ana Brnabić, Foto: Alo/Vladimir Marković

 

* Japan od 2000. godine Srbiji uputio donacije vredne više od 500 miliona evra

* Srbija počela da traži prostor za ambasadu I u Jermeniji

* Japanski car Naruhito preuzeo je zvanično tron na ceremoniji održanoj u carskoj palati u Tokiju

Po završetku ceremonije, Brnabićeva je prenela da je u Tokiju izražena zahvalnost što se Srbija na nivou predsednika vlade pojavila na krunisanju japanskog cara i da je to mnogo značilo domaćinima, jer, kako je rekla, pokazuje koliko Srbija želi da ulaže u partnerstvo sa Japanom.

Pročitajte još:

Ona je prenela utisak da je ceremonija izgledala impresivno i potpuno drugačije od bilo čega što se može videti u Evropi.

- Sigurno je da ćemo imati rezultate iz ove posete - dodala je Ana Brnabić.

NEMA PRIZNANJA KOSOVA! Predsednik Srbije sasuo Pištini istinu u lice! Izustio nešto što bi se retko ko usudio!

Premijerka je dodala i da je na nju veliki utisak ostavilo to što se pokazalo koliko je tradicija važna za jednu zemlju i koliko odredjuje identitet zemlje.

Premijerka Srbije će kasnije danas prisustvovati i svečanoj carskoj večeri gde će, kako je istakla, imati priliku da upozna cara Naruhita, ali i da se još jednom zahvali na ogromnoj podršci Japana Srbiji. Ona je podsetila je da je Japan od 2000. godine Srbiji uputio donacije vredne više od 500 miliona evra.

 

Dodala je da građani Srbije nikada ne zaboravljaju kada im se neko nađe u trenucima kada im je to najpotrebnije. U tom smislu, podsetila je da je Srbija bila jedina zemlja iz Evrope koja je Japanu uputila novčanu pomoć, kada su tu zemlju pogodile poslednje velike poplave.

- Premijer Šinzo Abe je uputio zahvalnost i predsedniku Srbije, i meni i celoj zemlji i to su stvari koje determinišu odnose za sve generacije posle nas - rekla je Brnabićeva.

 

Japanski car Naruhito preuzeo je zvanično tron na ceremoniji održanoj u carskoj palati u Tokiju.

 Sastanak sa predsednikom Jermenije

Tokom boravka u Japanu, premijerka srpske vlade sastala se i da predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji je nedavno boravo i u poseti Beogradu. Kazala je i da je Srbija počela da traži prostor za ambasadu u Jermeniji, kao i da se radi na ukidanju viza za građane te zemlje.

Brnabić je istakla i da Jermenija predsedava Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), sa kojom će u ime Vlade Srbije u petak u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini.

Definitivno je! Ukida se pomeranje vremena, a posebnu pažnju obratite na svoje telefone!

AUTOR: Alo.rs/Telegraf.rs/T.Đ DATUM I VREME: 22.10.2019. 09:42 - 22.10.2019. 11:14 U nedelju u tri časa kazaljke treba pomeriti sat unazad tako da se vreme u tri časa računa kao dva. Zimsko računanje vremena traje do poslednjeg vikenda u martu 2020. godine. Mobilni telefon, Foto: Tanjug/AP * Zimsko računanje vremena počinje u nedelju, 27.

 

- I o tome smo danas razgovarali, a Srbija i Jermenija imaju zaista jako dobre i političke i ekonomske odnose - navela je ona.

Predsednik Jermenije je Brnabić predao i poklon za predsednika Srbije i ponovo mu uputio poziv da uskoro dođe u posetu toj zemlji.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu