Kurti i Abot
promo
Kurti i Abot

promo

Kurti i Abot , Foto: promo

Naveo je i da će to pitanje postavljati sve dok odgovor ne stigne, što je juče tokom dana i činio...

- Pitanje za ambasadora VB u Prištini: Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša ekselencijo, ponosno slikali sa Kurtijem? Pitaću Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor - napisao je Vučić na Tviteru.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predstavnik Londona probao je kasnije da da nejasan odgovor na pitanje predsednika Srbije Aleksandara Vučića, tvrdeći da ne može da utiče na to kako će Kurti da uredi svoju kancelariju.

Ubrzo je stigao i odgovor predsednika Srbije.

- Hvala vam na jasnom odgovoru. Svi smo sve razumeli - napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Ambasador Londona sastao se odmah nakon izborne pobede sa Aljbinom Kurtijem u Prištini, i to u kancelariji lidera „Samoopredeljenja“ i budućeg predsednika vlade takozvane republike Kosovo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!“ je juče rekao da su Vučićevi argumenti neoborivi te da je „bolje za ambasadora da odgovori odmah“.

Aleksandar Vulin

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Kurti se ponaša kao premijer velike Albanije, a ambasador sedi uz njega i ili je sasvim nesposoban i neuk, pa ne ume da razlikuje zastave, ili podržava stvaranje velike Albanije. U oba slučaja duguje objašnjenje. Vučić je uporan i tvrdoglav, bolje je za ambasadora da odgovori odmah - naveo je ministar.

Pročitajte još:

 

Politički analitičar Branko Radun uveren je da se britanski ambasador nije slučajno slikao sa Kurtijem baš ispred zastave velike Albanije, već da je to urađeno namerno i ciljano. Napominje da treba imati na umu i da je Abot poput drugih britanskih diplomata „jedan običan agent“...

- Kod Britanaca su nekako integrisani diplomatija i obaveštajni sektor, kod njih svi rade zapravo istovremeno i za državu, i za obaveštajne zajednice, nema podele kao u drugim državama. Tamo je viševekovna tradicija da su diplomate obaveštajci. Činjenica je da Britanci podržavaju Kurtija i ništa na slici nije slučajno jer je projekat velike Albanije u stvari britanski projekat, koji podržavaju neki krugovi iz Vašingtona i Nemačke, a neki ne. Taj geopolitički projekat pokrenut je da bi se pariralo uticaju Rusa, a sada kada je Velika Britanija na korak do izlaska iz EU, na njemu se još više radi - navodi Radun.

Vučićev stav principijelan

- Vučićev pristup ovoj situaciji je odličan! Srbija je dugo bila poltronski orijentisana prema velikim silama, pokazivala je zube samo malim državama poput Makedonije, a ćutali smo na provokacije velikih sila. Vučić je krajnje principijelno zauzeo stav u skladu sa našim nacionalnim interesima sada kada se radi o Velikoj Britaniji, a ovo je ujedno i poruka svim drugim zemljama da Srbija više neće ćutati - ocenio je juče politički analitičar Dragomir Anđelković.

 Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Ана

17.10.2019 09:20

Енглези!!!! Довољно је то рећи за паметног.