Mlađan Đorđević
Printscreen
Mlađan Đorđević

Printscreen

Mlađan Đorđević, Foto: Printscreen

Naime, dok Boško Obradović, lider Dveri, traži vanredne izbore, Mlađan Đorđević, predsednik pokreta „Oslobođenje“ i Đilasov kum, preti nasiljem i najavljuje da će „fizički sprečiti održavanje neslobodnih izbora“.

- Ne možemo da glumimo da se bavimo političkim životom dok se uništava naša zemlja. Danas više nema uslova za slobodne izbore. Ne zagovaram više bojkot, govorim o tome da ćemo fizički sprečiti održavanje svakih izbora koji ne budu slobodni. Iza te linije se nećemo povući - kazao je Đorđević za „Nedeljnik“.

Boško Obradović

Alo/Masanori Jošida

Boško Obradović, Foto: Alo/Masanori Jošida

S druge strane, drugu „pesmu peva“ Boško Obradović te traži vanredne izbore. 

- Predlažemo da zajedno sa redovnim gradskim izborima u Beogradu na proleće 2022. budu održani i vanredni lokalni izbori u čitavoj Srbiji jer je stanje lokalne demokratije na katastrofalnom nivou. Takođe, zajedno sa vanrednim republičkim izborima, koji treba da budu održani što pre, već tokom sledeće godine, treba istovremeno organizovati i vanredne izbore za pokrajinsku skupštinu - naveo je on.

Milenko Jovanov

Printscreen Youtube

Milenko Jovanov, Foto: Printscreen Youtube

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a i poslanik, komentarišući ove izjave poručio je da je u Đilasovom okruženju u toku takmičenje za prvu Mariniku. 

- Za sada vodi osoba koja se tako i zove, dok, po svemu sudeći, Đorđević i Obradović sa pozicije prve i druge pratilje i dalje gaje ambicije da budu veća Marinika od Marinike. Čitava opoziciona scena sa pažnjom prati ovaj humoristički rijaliti i sa nestrpljeljem očekuje konačnu ocenu velikog šefa Đilasa i proglašenje prve Marinike Đilasove opozicije - poručio je on za „Alo!“.

Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović.

Alo!/D.R.

Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović., Foto: Alo!/D.R.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije, ističe da je nasilje kao metod dolaska na vlast siledžija iz bivšeg režima, koje su potpuno operisane od demokratije, jedina njihova ponuda građanima Srbije. 

- Ne čudi što su se sveli na ravnozemljaše, antivakacinaše i šoviniste sa dna kace. To je njihovo prirodno okruženje. Dok su Dveri pale u duboko kajanje zbog bojkota, pa sad traže izbore, Đilasov kum preti „silom“ svog „pokreta“, u kojem je jedini član. Bilo bi smešno da ne pokušavaju da ugroze tuđe živote. Takve je narod trajno oterao na politički otpad - rekao je on za „Alo!“.