Boško Obradović
Alo!/ Rajko Ristić
Boško Obradović

Alo!/ Rajko Ristić

Boško Obradović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

U tekstu se podseća da je lidera ovog, deklarativno proruskog pokreta Boška Obradovića, svojevremeno jedan od njenih osnivača Miroslav Parović optužio da je za predizbornu kampanju uzeo novac od Amerikanaca, a ruska federalna novinska agencija objavila je članak u kojem direktno optužuje funkcionere Dveri da su „trojanska kobila Sjedinjenih Američkih Država“.

Dok u seriji o radu srpske službe šef BIA Miloje i njegov zamenik Bakrač pokušavaju da sklone američkog čoveka Vasilija Karamarkovića iz Srpskog otadžbinskog saveza, te da postave svoju marionetu, neiskusnog Danilovića, koji je na strani Rusije.

Pročitajte još:

 

Autor serije „Državni službenik“, Predrag Gaga Antonijević za „Alo!“ kaže da je na gledaocima da procene da li je Srpski otadžbinski savez kreiran po ugledu na Dveri...

Državni službenik

Alo!

Državni službenik, Foto: Alo!

- Mi tvrdimo da je sve fikcija i svaka sličnost između te dve stranke je slučajna. Ne možemo sprečiti publiku da prepoznaje sličnosti, ali naša namera nije bila da seriju povezujemo s nekim ljudima ili događajima - kazao nam je on. S druge strane, Miroslav Parović, koji je nekada bio član Starešinstva Dveri, a koji sada pomno prati seriju „Državni službenik“, kaže da je slučajnost ipak prevelika...

- Moram priznati da Srpski otadžbinski savez veoma liči na taj veliki zajednički pokret „Dveri za život Srbije“, čiji sam bio jedan od osnivača i ideologa te 2010. A pošto je priča dobra, i sam sam počeo da verujem da se s tim pokretom desilo baš ono što je na malim ekranima prikazano, iako, naravno, nikada stvarnost nije tako pričljiva i zanimljiva kao priča o istoj - kazao je Parović za „Alo!“.

 

Komentari (3)

Bojan

16.05.2019 11:39

Serija je fantastična !

Queen038

16.05.2019 11:51

Xaxa,crni humor! Boskić na svaki mogući način pokušava da dodje do popularnosti... možda mu prijatelji,propali glumci savetuju da se oproba u tome???

Кики

16.05.2019 14:32

Неоткривени таленат!