Ratko Mladić
Printskrin
Ratko Mladić

Printskrin

Ratko Mladić, Foto: Printskrin

Ratko Mladić (78), bivši general VRS i haški optuženik, već nedelju dana ima jako visoku temperaturu, a nikome u Ševeningenu ne pada na pamet da ga testira na koronavirus, iako zbog njegovih godina i opšteg lošeg zdravstvenog stanja spada u rizičnu grupu.

Porodica generala i više je nego zabrinuta, a njegov sin Darko u izjavi za naš list kaže da Mladić preko telefona zvuči užasno loše i da nema snage da razgovara duže od par minuta.

- Niko nam ne govori da li ima korone u zatvoru ili ne, ali znamo da general ima temperaturu već punih sedam dana! Oni kažu nije to ništa, a kako mi to možemo znati? Imao je prvo 38,3, sada ima oko 37,4. Mi smo jako zabrinuti, a u Hagu nam kažu da je ta temperatura posledica nekakvog toplotnog udara, što je suludo! Njega ta temperatura jako iscrpljuje, naročito jer mu je ceo organizam slab i anemičan je. Nema snage ni da razgovara telefonom, može da priča svega po nekoliko minuta, a onda mora da legne da se odmori. To vam sve govori - priča za „Alo!“ Darko Mladić.

Preporučujemo:

Navodi da su on i advokati uputili zahtev Tribunalu da se Mladiću što hitnije ukaže sva neophodna medicinska pomoć i odrade sva ispitivanje uključujući i test na koronavirus.

- Oni su ga nekoliko puta vodili do bolnice, nakon čega su nam i saopštavali da je temperatura posledica toplotnog udara. Naš strah je ogroman, ako uzmemo u obriz njegovo celokupno zdravstveno stanje. Generala su jednom testirali na novi virus, ali to je bilo tri nedelje pre nego što je dobio temperaturu, kada su ih i sve testirali, i tada je bio negativan. Međutim, sada kao da ne žele da ga testiraju - zabrinut je Mladićev sin koji dodaje da se ni tu njihove brige ne završavaju.

- Na sve ovo, još su odlučili da se u ponedeljak održi usmena rasprava po pitanju generalove žalbe, mi smo protiv iz više razloga, ali prvi je njegovo zdravlje. On ne može da se pripremi za taj proces, takođe, advokati iz Srbije neće moći da mu dođu, a čak ni onaj jedan koji je u Hagu, jer on čeka rezultate testa na koronu budući da je bio na nekom službenom putu - završava Darko.

Podsetimo, u junu je Ratko Mladić bio životno ugrožen. Za samo par godina imao je dva moždana i jedan srčani udar, a stanje mu se naglo pogoršalo zbog operacije debelog creva, nakon koje je dobio unutrašnje krvarenje.

Korona u Hag ušla u aprilu

Početkom aprila Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove (naslednik Haškog tribunala) saopštio je da je kod jednog holandskog zatvorenika u Ševeningenu utvrđena infekcija koronavirusom.

- Taj pacijent nije bio ni u kakvom kontaktu sa pritvorenicima koji se trenutno nalaze u pritvorskoj jedinici UN u Hagu. Mehanizam preduzima sve moguće mere da zaštiti pritvorenike od mogućnosti da budu izloženi zarazi - rekla je tada portparolka Mehanizma Helena Iglston.

Pročitajte još:

Komentari (9)

MEHANIZAM

20.08.2020 08:04

PA KAKO SAD ,NJEGOVA ŽENA JE PRE HAPŠENJA GOVORILA DA JE ON DAVNO UMRO , KAD ONO ON U LAZAREVU RADI NA MEŠALICI , ŽIV. SAD OPET PROBLEMI JER TAJ ČOVEK BOLESTAN ,ILI ŠTA UTVRDIĆE AG KAKO SU GOVORILI NJEGOVI BOSANCI.

NOSTRADAMUS

20.08.2020 17:43

@MEHANIZAM - KAD DODJE DAN DA TI SE ZIVOT OKONCA NA NACIN KOJI SE OKONCAVA NJEGOV U NEKOJ RUPI ZATOCEN POMUCENE PAMETI -KASCE TI SE ODGOVOR

Stanko

20.08.2020 10:58

Pisu ovi general bolestan... I dalje mu daju na znacaju.. Generali se ne kriju po kucama obuceni u seljake i mskirani... On nije general on je zatvorenik. Zatvaraju ljude a ne cinove.

sasa

20.08.2020 12:12

@Stanko - On je general i junak, a za razliku od tebe je i čovek... gnjido..

lav

20.08.2020 12:29

@Stanko - on je general pa makar i u zatvoru a ti si fukara

CRNA RUKA - APIS

20.08.2020 15:18

@Stanko - TAKO JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

BOSANAC

20.08.2020 12:15

Sram vas bilo za vaše komentare.General Mladić je pravi general koji je uvek bio u prvim borbenim redovima a to što je radio na mješalici nije nikakva sramota jer ga se država odrekla i čak mu penziju stopirala.Umesto da kritikuje te Haški tribunal koji je svojim postupcima mnoge Srbe ubio vi komentarišete bolesnog čoveka.

dorcol

20.08.2020 12:31

Generale neka te bog čuva a sramota me je ovih Srba što su spremni svoju decu da prodaju da bi imali korist. Živeli pravi Srbi i naš general.

Slijecevic

20.08.2020 21:36

А одакле корона Младићу кад је изолован у затвору?... Неко из затвора му је то намерно подметнуо да би што пре умро.