Boško Obradović
Alo!
Boško Obradović

Alo!

Boško Obradović, Foto: Alo!
Milo Đukanović i Amfilohije Radović

Printscreen/Youtube

Boškov odlazak u američku rezidenciju bio je proglasen za operaciju od najveće tajnosti, jer je bilo važno da to ne sazna srpski narod. A zašto je bilo važno? Bilo je važno jer to nije, kao što i sam Boško kaže, njegov prvi sastanak sa zapadnim moćnicima. Boško se viđao i ranije, ali je sastanak sa Palmerom trebalo da ozvaniči novi početak njihove saradnje. Bošku je obećano sledece: Zaboravićemo da si Ljotićevac, zaboravićemo da u Srbiji govore da si fašista, zaboravićemo na optužbe koje je iznosio Velja Ilic da si proneverio naše pare i biće još para, sve ćemo zaboraviti, a tvoje je samo da udaraš Vučića i da slabiš poziciju Srbije i jos jedna stvar, da zaboraviš na Kosovo.

Kako obavešteni kažu Boško je na to upitao "Koje Kosovo"?! Kasnije, tokom sastanka, kako saznajemo od obaveštenih izvora, Boško Obradović je bio najkooperativniji na sastanku i ni jednom jedinom rečju nije pomenuo Kosovo, a svojim saradnicima kasnije je rekao "Šta ja ima da pričam o situaciji u drugoj drzavi"?!

PROČITAJ JOŠ:

Tolika tajnost akcije, to da je naređeno da Boška nema ni na zvaničnom spisku za sastanak, pa kasnije novinska agencija izbaci njegovo ime iz izveštaja, Boško Obradović je taj tretman zasluzio kod Amerikanaca, jer su shvatili da je on čovek koji može da obavi posao. On je čovek koji može da urušava nezavisnost Srbije, on je čovek koji može da dovede Kosovo do aposlutne nezavisnosti, on je covek koji može da smeta Vučiću da digne Srbiju iz pepela u kojem su je ostavili Boškovi partneri Đilas i Jeremić.

Da nije bilo novinara koji su dobro obavili svoj posao, Boško bi u tajnosti rovario i radio u interesu Zapada i u svom interesu. Ali, novinari su ga otkrili, fotografisali dok se prikrada mestu gde je odrzan sastanak sa Palmerom i Boško Obradović je danas u intervjuu "Danasu" priznao: Bio sam kod Palmera i to mi nije prvi put da se viđam sa ljudima sa Zapada.

Boško je to uradio tek kad je provaljena tajna operacija. Inace bi ćutao i lagao kako sastanka nije bilo. Ćutao bi i lagao narod kako je on neko ko nikada ne bi radio sa Zapadom. Ima tu istine, ne radi Boško sa zapadom, nego radi u interesu Zapada! U intervjuu "Danasu" Boško ne pominje Kosovo, jer ga nije pominjao ni u razgovoru sa moćnim Palmerom. Za Boška srpsko Kosovo više nije teme, ima on pametnijeg posla. A njegov posao mu diktiraju oni koji su ga tajno primili.