Biljana Popović Ivković
Tanjug/Tanja Valić
Biljana Popović Ivković

Tanjug/Tanja Valić

Biljana Popović Ivković, Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Podsećam Boška Obradovića da niti je tužilac, niti je sudija u našoj zemlji. Na njegovu duboku žalost, prošla su vremena kada su sudije i tužioce birali i postavljali opštinski odbori partije njegovog sadašnjeg gazde Dragana Đilasa.

Da li su policijski službenici Goran Papić i Tomislav Antonijević zloupotrebili svoja ovlašćenja i da li i u ovom, kao i u bilo kom drugom slučaju, postoji osnovana sumnja, ne odlučuje Obradović. Treba ga izgleda podsećati iznova i iznova da postoje institucije i da su one te koje donose i odluke i presude.

Podsećam i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u slučaju dvojice policijskih službenika preduzelo sve zakonom predviđene mere i radnje i o svemu obavestilo nadležno tužilaštvo. Ukoliko institucije ocene da su se ogrešili o zakon, oni će biti sankcionisani. Istovremeno napominjem da Ministarstvo neće postupati ni po nalozima Obradovića, niti njegovih partijskih šefova, već isključivo u skladu sa zakonom.

Umesto što umišlja da je tužilac i sudija, Obradović bi mogao da pokaže malo političke odgovornosti i konačno građanima objasni da li se pomno bavi Goranom Papićem, jer je uhapsio šuraka Dragana Đilasa sa više od dva kilograma kokaina.

Zatim koja je uloga Кoste Latinovića u Dverima, osobe za koju mediji navode da je više puta osuđivan i blizak „rakovičkom klanu“.

Šta radi u društvu pripadnika „zvezdarskog klana“ i u kakvim je vezama sa Mladenom Novakovićem zvanim Tocilo uhapšenim sa 77 kilograma heroina“.

Tagovi