Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu
EPA/Valdrin Xhemaj
Bezbednosno informativna agencija BIA

BIA

Bezbednosno informativna agencija BIA, Foto: BIA

Laži da su uhapšeni kriminalci plaćene ubice koje su u vezi sa srpskom bezbednosnom agencijom, Priština je pokušala da iskoristi za udar na Srbiju po receptu koji je korišćen u Makedoniji.

BIA je odmah reagovala i demantovala prištinske podmetačine, dok analitičari ocenjuju da je cilj ovakvih podmetačina slabljenje pozicija Beograda u dijalogu sa Prištinom, koji se vodi u Briselu.

Naime, u policiji takozvane države Kosovo rekli su im da od četvoro uhapšenih, troje ima veze sa srpskom službom.

- Trojica uhapšenih imaju veze sa BIA i sva trojica su osumnjičeni kao plaćene ubice – rekao je izvor.

BIA je demantovala navode pojedinih medija da su lica koja su uhapšena 18. jula, na teritoriji AP Kosovo i Metohija, imala bilo kakve veze sa Agencijom.

- Mario Milošević, Jovan Pavićević, Strahinja Danković i Laureta Zuba uhapšeni su po nalogu Interpola zbog sumnje da su izvršili teška krivična dela ubistva i otmica na području teritorije Republike Crne Gore. Najoštrije osuđujemo širenje lažnih vesti koje za cilj imaju destabilizaciju i podrivanje bezbednosnog sistema Republike Srbije – navela je BIA u saopštenju.

Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu

EPA/Valdrin Xhemaj

Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Sagovornici podsećaju da je istu stvar pokušala da uradi i Makedonija kada su našem diplomati neuspešno pakovali da je špijun koji je pokušao državni udar aprila prošle godine u makedonskoj skupštini.

Bivši operativac DB Božidar Spasić ističe da je rukopis prepoznatljiv jer kako objašnjava, dve službe, kosovska i makedonska, funkcionišu u tandemu.

- Tu priču smo gledali u Makedoniji, gde su takođe sarađivale ove službe, prištinska i makedonska. Između njih više nema nikakvih granica, rade kao jedan, jasno je da su u pitanju isti kreatori. Pored toga, oni koji vode tajnu policiju na Kosovu vode i u Makedoniji. Ne treba zaboraviti da na Kosovu ima koliko hoćete stranih agentura, a svoju ispostavu, što je vrlo bitno, ima i albanska tajna služba.

Prema njegovim rečima, ova laž plasirana je samo nekoliko dana posle izjave predsednika Srbije da Srbija ne odustaje od istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Da je u pitanju podmetačina po već viđenom scenariju tvrdi i politički analitičar Dragomir Anđelković, koji kaže da je pozadina ovakvih izmišljotina deo plana da se opstruiše dijalog.

- Oni definitivno pokušavaju sada da nas kompromituju pred završnicu briselskih procesa i da predstave BIA kao organizaciju koja šuruje sa kriminalcima. U pitanju je lažni scenario kompromitovanja državne službe, bez ikakvog osnova – ističe Anđelković.

Komentari (11)

loki

20.07.2018 08:50

Mislili su nas da prevare. E pa gospodo, nije BIA zabavište, pa da možete da ih "vozate" kako hoćete! Recepti za pokušaj destabilizacije su odavno provaljeni.

cile

20.07.2018 08:55

Bravo Siptari kad će osvanuti dan da nešto ne izmisliti Lažete da jradete ubijste proterate to vam je u krvi ali glavni krivac spomenik da mu podignete je Milošević što vas nije sve protero kad je trebalo već ste kupili zivote ispasili se i vratili ko bumerang ali sledeće će biti da nestane te samo se čeka pogodna prilikasve vas treba proterate jer ste zlo na Balkanu ubice šverceri droge oružja i vi u EU sramota i bruka.

filip

20.07.2018 08:58

Očekivano je da će Priština da optuži nekoga iz Srbije

mala

20.07.2018 09:16

Srbija je dovoljno jaka i pametna drzava, tako da se kod nas nista nece desiti po tom pitanju.

mala

20.07.2018 09:17

Albanija je uvek bila drzava puna prevara.

Miki

20.07.2018 09:33

Svima je jasno da se radi o organizovanoj mafiji i ne treba Srbija mnogo sa njima da se opterecuje. Samo mudro i opusteno. Dolijace takvi kad-tad.

mico

20.07.2018 09:50

Albanski prevarantski poslovi nisu dorasli našoj BIA.

Nikola

20.07.2018 10:04

Ovo je očekivano, jer Srbija i BIA neće da dozvole da nas Albanci prevare i da nas povezuju sa kriminalcima.

Dana

20.07.2018 20:08

Svaka laž Prištine izađe na videlo .

Ana

20.07.2018 20:09

Svo četvoro su državljani Crne Gore i enma ju nikakve veze sa BIA .

Nada

21.07.2018 14:52

Одмах се зна да нешто лажу да би окаљали Србију! Наши се потруде да то докажу!