Aleksandar Vučić
Tanjug/ Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

* Vučić se sastao sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućim OEBS-u Miroslavom Lajčakom

* Predsednik izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije

* Upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije

Predsednik Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije. On je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Pročitajte još:

"Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna tzv. Kosovo. Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, on je naglasio da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji", saopšteno je.

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Šef slovačke diplomatije Lajčak je rekao da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na KiM.

Britanski ambasador od Vučića i Vulina popio dva šamara od kojih se neće oporaviti za života! (FOTO)

AUTOR: J. Đondović DATUM I VREME: 17.10.2019. 07:53 - 17.10.2019. 08:38 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je juče Nikolasa Abota, ambasadora Velike Britanije u Prištini, na čijim su izborima pobedili Aljbin Kurti i njegov pokret „Samoopredeljenje" objavivši uz pitanje fotografiju Kurtija i Abota ispod zastave velike Albanije.

Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (2)

Nikola87

17.10.2019 20:10

Stvaraju napetost u regionu kao i uvek!

Comi

17.10.2019 23:10

Nas predsednik se bori kao lav!