HRVATSKI GENERAL OTKRIO Beograd nije započeo rat, Milošević i Tuđman imali zajednički pakleni plan, a ovo su bili razlozi njihovog redovnog viđanja

Tokom rata su se sastali 42 puta.

I mrtvi svađaju Balkan: Milošević i Tuđman
Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, Foto: profimedia

Franjo Tuđman i Slobodan Milošević su dogovarali stvaranje Velike Srbije i Velike Hrvatske, rekao je ranije hrvatski general Ivo Jelić, nekadašnji zapovednik Četvrte brigade hrvatske vojske u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju".

CRKVA MALA DA PRIMI SVE MEŠTANE Celo Đurđevo plače za ubijenim kumom Goce Tržan, sahrana počela pesmom (FOTO)

"Njih dvojica su se tokom rata sastala 42 puta. Je li se za vreme Drugog svjetskog rata Hitler ikad sastao s Čerčilom? Ili sa Staljinom? Sastali su se samo jednom ministri spoljnih poslova Ribentrop i Molotov, da se dogovore o nenapadanju i podeli Poljske. U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je podela Bosne, to je jedini razlog njihovog sastajanja. Iz tog ratnog saveza trebalo je da proiziđe velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na reci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s tim. Recimo, mi smo na početku rata imali Zapovedništvo za severnu i srednju Dalmaciju, a gde je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo da pripadne velikoj Srbiji - rekao je Jelić svojevremeno Jelić, koji je preminuo 6. januara 2016. godine.

STRAHOTA U SUTOMORU Devojčica (11) pala sa stene, hitne službe odmah reagovale! Očevici u šoku od tragedije

On je izneo i teoriju prema kojoj su se Beograd i Zagreb dogovorili kako bi rešili problem Kosova.

Pronađen mladić za kojim je tragala cela zemlja, pre desetak dana izgubio mu se svaki trag, a POGLEDAJTE GDE JE BIO

"Uoči rata Srpska akademija nauka i umetnosti ocenjuje da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razrešiti, i to stvaranjem velike Srbije. Da bi to postigli, potreban je partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želeo rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promenio tamošnju "krvnu sliku". To je ono kad Tuđman govori o "humanom preseljenju". Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 porodica i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo promašio to za 200 porodica, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno izneo HDZ-ov ekonomista dr. Goran Marić. To su za mene ratni profiteri - rekao je on.

DRAMA U CRNOJ GORI Jagodinac (20) vozio u pripitom stanju, pa sleteo u more

Prema njegovim rečima, rat u bivšoj SFRJ nije počeo Beograd, već London.

DRAMA KOD IVANIĆ GRADA Maltretirao porodicu, pa nožem napao policiju, kada su mu oni "odgovorili", zažalio je za sve što je prethodno učinio

"Pođimo od geopolitičkog konteksta. Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona jer je tamo centar svetske moći. London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo deo britanskog geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno "arapsko proleće", a sve u sklopu britanskog stvaranja globalnog carstva, kroz sistem i doktrinu "dirigovanog haosa". Uostalom, treba se zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doleteli britanski lordovi Karington, Oven i drugi. London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd - istakao je.

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO PEVAČICE Oglasili se advokati Zorana Marjanovića i otkrili koji je sledeći njihov potez

Na pitanje zašto bi London hteo da se Hrvati i Srbi pokolju, on je rekao: "Njima je bio cilj da sruše komunizam, a hoćemo li se mi poklati, to im je bilo svejedno".

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Ivan T
  10/08/2018 - 20:30
  Kako god...dobro je što ih više nema.Nek Srbi i Hrvati zaborave ovakve fanatike pa da rata više ne bude.
  • Lazar Ambulija @Ivan T
   10/08/2018 - 23:54
   rata ce biti irat mora da bude.tu nema price samo jos godinu neznamo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs