Marko Bastać
Tanjug
Marko Bastać

Tanjug

Marko Bastać, Foto: Tanjug

Juče oko podneva je u opštini Stari grad došlo do incidenta.

Prema našim informacijama, do nemilog događa je došlo kada je Duško Pejković, u svojstvu građana otišao do opštine Stari grad da završi određene administrativne poslove.

Aleksandar Vučić

AP/Ronald Zak

Na hodniku je, prema njegovim rečima naišao na Marka Bastaća, sa kojim se prvo mimoišao.

Da bi se zatim, Mako Bastać vratio, ničim izazvan, unoseći mu se u lice i celim telom, direktno izneo zastrašujuće pretnje.

Tom prilikom mu se Bastać obratio sledećim rečima:

"Što ti presrećeš ljude na ulici?! Videćeš šta ću ti uraditi?", rekao je Bastać Pejkoviću, i tu pretnju ponovio više puta.

Aleksandar Vučić

printscreen

Nakon što ga je napao verbalno i uneo mu se u lice, kako kaže Duško Pejković, Bastać je krenuo korak dalje i dva puta ga, kolenom, udario snažno u nogu.

Po dobijenom udarcu, od strane Bastaća, Pejković se povukao korak nazad i rekao:

"Da li znaš šta radiš? Sada ću da pozovem policiju! Da li vidiš da sve ovo snimaju kamere?", na šta je Bastać rekao "Baš me zabole k*rac"

Aleksandar Vučić

printscreen

Nakon ovoga, Pejković se okrenuo i nastavio svojim putem dalje. Bastać je, vičući po hodniku opštine, svojoj sekretarici rekao da pozove obezbeđenje kako bi Duška Pejkovića izbacili iz opštine.

Nakon ovog incidenta, Duško Pejković je sam napustio opštinu i odmah pozvao policiju koja je ubrzo došla. Nakon što je dao izjavu, Pejkoviću se zbog pretrpljenog stresa slošilo, pa su alarmirane i službe Hitne pomoći.

"Bilo mi je loše, znate, ipak sam pretrpeo ozbiljan stres. Ne samo psihički, već i dva, fizički jaka udarca", kaže Pejković, i dodaje da mu nije uopšte jasno ovakvo Bastaćevo ponašanje prema njemu kada njih dvoje uopšte ne razgovaraju.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, kada mu se stanje stabilizovalo, on je prijavio policiji Marka Bastaća, koji je kao službeno lice i vršilac dužnosti predsednika opštine Stari grad, načinio ozbiljan prekršaj, odnosno krivično delo.

Pejković dodaje i da su čitavu ovu situaciju zabeležile sigurosne kamere koje se nalaze na prvom spratu navedene opštine.

Rasplet ove situacije se očekuje u narednom periodu, kada čitav slučaj dobije pravni epilog, jer će Duško Pejković protiv Marka Bastaća podneti i zvanično krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu.