Sergej Trifunović
Printscreen
Sergej Trifunović

Printscreen

Sergej Trifunović, Foto: Printscreen

 

Biljana Popović Ivković državna sekretarka MUP-a Srbije oštro je reagovala danas na natpis lidera Pokreta Građana Srbije i člana Saveza za Srbiju Sergeja Trifunovića na drušvenoj mreži Tviter povodom jučerašnjeg dešavanja u Leskovcu, kada su navijači lokalnog kluba napali Rome.

"50 MLADIĆA UPALO U ROMSKO NASELJE" Drama u Leskovcu! Uleteli sa palicama, šipkama i noževima, pa se razbežali!

Naime, Trifunović je optužio MUP Srbije da se nije izjasnio o pomenutom incidentu, kao i da zbog toga u samom gradu rastu tenzije:

 

" U Leskovcu gde ima 5 hiljada Roma, došlo je do sukoba.5 Roma je završilo u bolnici, 7 navijača leskovačke Dubočice, zvanih “Vukovi”, privedeno. Javnost se pravi da se ništa nije dogodilo, MUP se ne izjašnjava. Živimo “Le Haine.” Kancelarija za Rome davno zatvorena, tenzije rastu", napisao je Trifunović.

Sergej Trifunović, tvit, Foto: Printscreen Twitter

 

Posle njegovog natpisa reagovala je i Biljana Popović Ivković, koja je odgovorila Trifunoviću:

 

" Normalni ljudi rade u vreme kada @WhistlerDick odlazi na spavanje. Baš me zanima kako bi rešavao neki ozbiljan problem u društvu kada se bunovan probudi u pet popodne!".

 

biljana popović ivković, Foto: Printscreen Twitter

 

Takođe, Popović-Ivković priložila je i link teksta objavljen na sajtu lista Danas gde se vidi konkretan i jasan dokaz da je povodom ovog incidenta policija reagovala i da je zbog nasilja nad pripadnicima Romske nacionalnosti privedeno sedam maloletnika i da je o tome obavešteno Više javno tužilaštvo.