Bakir i Bisera tvrde da su Srbi loš narod, a istina je da su muslimani veći fašisti od Hrvata!

Srđa Trifković kaže da je dovoljno pogledati popis stanovništva i da muslimani tvrde da imaju apsolutnu većinu u BiH i da su prebacili 50 posto.

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović, Foto: EPA/ALAA BADARNEH

Istoričar i publicista Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da su baštinici fašizma u BiH muslimani.

Govoreći o napadima na predsednika Srbije iz Federacije BiH i tvrdnji da "pokušava vakcinama da izvrši genocid u BiH", Trifković je podsetio i na ranije neprijateljske izjave sa iste strane.

Srđa Trifković
Srđa Trifković, Foto: Printscreen

- Kada je neko kolektivno bolestan, tu pomoći nema. Ta ista gospođa Turković je uporedila Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom. Već je poznato, a cinici to zovu "Reductio ad Hitlerum", što znači da maltene svakoga možete "hitlerizovati". U poslednje tri decenije bili su "hitlerizovani" i Slobodan Milošević, Sadam Husein, Muamer Gadafi i naravno Vladimir Putin, tako da se radi o dobrom društvu - rekao je Trifković.

Profesor je rekao da je Bisera Turković poznata po govoru mržnje.

- Pridružila se i svom stranačkom lideru Bakiru Izetbegoviću u izjavi da su "Srbi loš narod". Ako već govore o Srbima kao baštinicima fašizma, bilo bi dobro videti ko su baštinici fašizma u BiH - pa to su muslimani. Imali su 21.000 dobrovoljaca u 13. brdskoj SS diviziji Handžar. Osim toga, imali su 4.000 SS policajaca u žandarmeriji Konstantina Kamerhofera i imali su, otprilike, 60.000 pripadnika oružanih snaga NDH, što ustaša, što domobrana. Muslimana je, na početku 2. svetskog rata bila oko 120.000-130.000 vojno-sposobnih muškaraca. Od toga je bilo 25.000 u nemačkoj uniformi, 60.000 u grupama NDH, da ne govorimo o dobrovoljačkim miliijama koje su bile lokalnog karaktera, koje su uglavnom naoružavali Nemci i ustaše. To je daleko veći procenat kolaboranteskih pripadnika jedinica, nego bilo koji drugi narod u Evropi. Više nego i sami Hrvati - rekao je istoričar.

Srđa Trifković kaže da je dovoljno pogledati popis stanovništva i da muslimani tvrde da imaju apsolutnu većinu u BiH i da su prebacili 50 posto.

- Skočiti sa 43% (1991. godina) na preko 50%, a pričati da ste pretrpeli genocid je vrlo zanimljivo - rekao je prof. Trifković.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera
  03/03/2021 - 14:03
  Ne mogu da verujem da smo mi tolike budale, placamo vakcine da bi ih drugima delili a oni nas vredjaju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi