BAJDENOV SENATOR NAJAVIO NOVO BOMBARDOVANJE - Srbi, setite se šta smo vam radili 1999. godine!

Američki senator demokrata Džozef Ričard Durban poručio je da je "doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije - prošlost"

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: Foto: EPA/Printskrin/Alo ilustra

Njegova izjava dočekana je sa oduševljenjem u redovima poražene Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića pa su, nazivajući ga nadimkom - Dik, mediji bliski DPS, preneli njegove reči da "SAD zna za ulogu Srpske pravoslavne crkve, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori". Poručuje da makar i sledbenici Srbije bili na vlasti, ne mogu da ugroze prozapadni kurs Crne Gore.

- Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu devedesetih godina - rekao je Durban, šef spoljnopolitičkog komiteta Senata.

Džozef Ričard Durban
Džozef Ričard Durban, Foto: Foto: EPA

Iznoseći svoje viđenje pitao je i da li treba "podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. godine", očigledno prizivajući neko novo bombardovanje?! A, kako je naveo, može i da se dogodi da potpredsednica Kamala Haris poseti Crnu Goru i prenese poruke vlasti u Podgorici, ali i funkcionerima u Srbiji, Rusiji i Kini, jer predsednik Bajden "ispravlja loše poteze Donalda Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU".

A, ko je Durban? Rođen je u Ilinoisu. Američka javnost ga zna kao jednog od senatora koji je pisao Trampu da je kineski čelik naštetio domaćoj industriji. Glasao je za invaziju na Avganistan koja je otvorila niz napada Amerike po svetu.

Povezane vesti

 • Korisnik: maca
  28/02/2021 - 19:26
  Matora dzukela, treba da se skloni a ne da zaj..... nekog, tebe treba bombardovati
 • Korisnik: DEKI
  27/02/2021 - 11:55
  Prvo treba americi da se uvedu sankcije. da se nato protera iz sveta .A koga više zanimaju interesi amerike sada u svetu
 • Korisnik: Gresni pop Milorad
  26/02/2021 - 16:03
  Ovaj šizofreni Ludak je u svom obraćanju zaboravio samo jednu stvar, a to je da okolnosti 1999-te i danas nisu iste. Zato neka njemu i ostalima bude jasno-Hegemon je mrtav!!!!
 • Korisnik: Slobodan
  26/02/2021 - 15:59
  Borice se covek do zadnjeg dolara koje dobija da pravi sr**a po svetu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi