Ramuš Haradinaj
EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

EPA/Valdrin Xhemaj

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Koha prenosi da je Haradinaj priznao da Priština na realizaciju diplomatskih planova troši hiljade dolara, ali da deo tog novca nekada i ne završi u namenske svrhe.

To se, kako je rekao, zove "poslovni rizik".

- Hiljade dolara troši se na diplomatskom planu, ali nije pravilo da se svi ciljevi ostvare. To je rizik posla koji radimo - rekao je Haradinaj i dodao da su te pare delegaciji bile potrebne za troškove.

PROČITAJTE JOŠ:

Delegacija je, kaže, imala niz sastanaka u Njujorku za koje je bilo potrebno da se iznajmljuju sale.

Ima, kazao je, i drugih primera jer u stranoj zemlji ništa ne zavisi od vas.

- Vi ste obavezni da u takvim situacijama rezervišete prostor i to je onda investicija, ali postoji i mogućnost da događajaj propadne pošto u stranoj zemlji ništa ne zavisi od vaše volje - rekao je Haradinaj.

Prištiska Koha prenela je ranije danas da je iz kosovskog budžeta potrešno 20.000 dolara na organizaciju neuspelog prijema koji je inicirao savetnik premijera privremenih kosovskih instituicija Ramuša Haradinaja, nakon Generalne Skupštine UN.

Pozivajući se na neimenovani izvor Koha je navela da je Haradinajev savetnik Erold Belegu rezervisao sobu u njujorškom Hiltonu kako bi organizovao prijem za lidere svetskih delegacija koje su prisistvovale Generalnoj Skupštini.

Planirano je, dodaj ese, da prijem košta 50.000 dolara, ali kako pozvane delegacije nisu potvrdile dolazak, prijem je otkazan.

Hotelski troškovi su ipak ispostavljeni i oni su iznosili 20.000 dolara.