Ana Brnabić
Alo!/Vladimir Marković
Ana Brnabić

Alo!/Vladimir Marković

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Novom Sadu, gde počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, da je to način da se izrazi zahvalnost ljudima koji svaki dan stavljaju svoje živote u opasnost, da bi životi ostalih građana bili mirni i bezbedni.

Brnabić je istakla da projekat izgradnje stanova govori i o tome da vlada veliki akcenat stavlja na domaću građevinsku industriju.

Premijerka je istakla da na tokom gradnje, najmanje 80 odsto materijala mora da bude domaćeg porekla.

Pročitajte još:

 

"Velika zahvalnost domaćim građevinskim kompanijama koje se javljaju na tendere, veruju vladi, veruju da poslovi nisu namešteni za nekog, takmiče se i postižemo da domaće kompanije dobijaju ove poslove", rekla je Brnabić.

Ona je navela da za 29 godina nije bilo boljeg vremena nego u poslednje dve-tri godine, što je, ističe, pokazatelj sve jače ekonomije Srbije, sve jačeg budžeta, a sve zahvaljujući reformama koje je pokrenula vlada čiji je premijer bio Aleksandar Vučić 2014. godine.

"Zahvaljujući tim reformama imamo novac da uložimo u ovo. Da vodimo politiku dela, a ne reči", naglasila je premijerka.

Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Premijerka je istakla da je izgradnja stanova u Novom Sadu jedan u nizu značajnih projekata na koje je ponosna, među kojima je posebno istakla izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine (KCV) i izgradnju Insituta Biosens.

Ona je rekla da je 2. sepetmbar rok za dostavljanje ponuda za izgradnju KCV i pozvala sve kompanije da učestvuju na tenderu.

Takođe, napomenula je da je izgradnja Biosens isntituta veliki projekat koji stavlja Novi Sad na svetsku mapu izvrsnosti, digitalizacije i informacionih tehnologija.

"Zahvaljujući tome Novi Sad će biti jedan od samo 10 evropskih centara izvrsnosti. U samom smo vrhu, a to je naša pamet", rekla je Brnabić i dodala da Srbija i EU ulažu zajedno 28 miliona u taj projekat.

Pala odluka, ovo je TAČAN DATUM kad ćemo izaći na birališta?!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 12:14 - 06.08.2019. 13:10 Redovni parlamentarni izbori, kao i lokalni gde im je vreme, održaće se sledeće godine u martu, više puta je to najavio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Izbori, Foto: Alo.rs Kako spekulišu pojedini mediji, oni će se održati u nedelju 22.

"Imamo čemu da se radujemo i ponosimo. Idemo svi zajedno napred dalje, a ovo je jedan u nizu važnih projekata", zaključila je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem, da je to najbolji pokazatelj da se u "kvazi državi" ne zna "ko pije, ko plaća".

"Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazi država i da se tamo ne zna ko pije, ko plaća", rekla je Brnabić novinarima u Novom Sadu. Ona je istakla da to pokazuje i koliko je situacija na Kosovu i Metohiji nesigurna.

"Savetnik njihovog ministra spoljnih poslova je rekao da je zabranjeno da građani sa srpskim ispravama prođu, Haradinaj rekao da nije zabranjeno, onda savetnik opet da jeste", rekla je Brnabić.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista