Aleksandar Vučić i Majk Pompeo
Twitter

Aleksandar Vučić i Majk Pompeo

Twitter

Aleksandar Vučić i Majk Pompeo, Foto: Alo

Urednik američkog časopisa "Odbrana i inostrani poslovi" Gregori Kopli izjavio je danas da je još rano reći da li je Vašington odlučio da se u budućnosti oslanja radije na Beograd nego na Prištinu kad je u pitanju kosovski problem.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kopli, koji je blizak vojnim krugovima u SAD, izjavio je to nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sekretara SAD Majka Pompea.

- Ono što je sigurno jeste da SAD posvećuju više pažnje srpskom pogledu na pomenuti problem nego što su to činile u prošlosti, ali istovremeno i pokazuje da se SAD bore za uticaj na Balkanu zajedno s Rusijom i Kinom - rekao je Kopli za Kosovo onlajn.

Predsednik Vučić sutra u Predsedništvu povlači neočekivani potez - Daću sve od sebe! On je naš ponos!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 23.08.2019. 16:25 - 23.08.2019. 17:07 Neverovatno! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Prof.

Prema njegovim rečima, SAD i dalje pritiskaju Srbiju da prekine kampanju među drugim zemljama da povuku priznanje Kosova.

Vučić i Pompeo

Alo

Vučić i Pompeo, Foto: Alo

Kako je ocenio, nije realno da zemlje Kvinte zahtevaju od Srbije da zaustavi prirodnu reakciju na uzimanje, bez ikakvog zakonskog osnova, značajnog dela njene teritorije.

- U ovom trenutku, takozvane snage Kvinte gube prednost nad Srbijom, jer članstvo u EU izgleda sve manje privlačno kao dugoročna opcija za Srbiju.

Pročitajte još:

Velika Britanija izlaskom iz EU gubi veliki deo svog uticaja protiv Srbije, dok su SAD očigledno zainteresovanije za postizanje sporazuma s Beogradom nego za njegovo kažnjavanje", smatra Kopli.

Kopli je dodao da u ovoj fazi nema koristi od pritisaka na Srbiju, ali ne mogu ni da napuste "sopstvenu kreaciju" - Kosovo, osim ukoliko se ne postigne novi pregovarački okvir, što je sigurno moguće.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina