Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Brnabić je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći i podršci koju su pružile Srbiji u borbi protiv Kovid-19.

Ana Brnabić
 Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o bilteralnoj saradnji i daljem jačanju odnosa posle američkih izbora i promene administracije u Vašingtonu, kao i o situaciji sa Kovidom-19 i merama koje dve države preduzimaju u borbi sa epidemijom.

Brnabić je istakla da unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i dodala da je ovo opredeljenje jasno iskazano u programu nove vlade, kao i postavljanjem Marka Ðurića na mesto ambasadora u Vašingtonu.

Anketa:

Da li mislite da ste pozitivni na koronu?

Ukupan broj glasova: 20

  • Da: 15% (3)
  • Ne: 85% (17)
  • Možda: 0% (0)

Srbija je posvećena što sadržajnijoj saradnji sa SAD i kroz intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou, naglasila je Brnabić izrazivši nadu da će i u budućnosti dve države nastaviti saradanju na projektima i investicijama od obostranog interesa.

U tom kontekstu posebno je istakla dalje jačanje saradnje sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC).

Ambasador Godfri je izrazio punu podršku Srbiji u sprovođenju strateških planova i reformi na putu ka Evropskoj uniji, ocenivši da Srbija ima značajnu ulogu u očuvanju stabilnosti celog regiona.

Sagovornici su potvrdili spremnost da, uprkos posledicama koje će po ekonomiju ostaviti pandemija Kovid-19, nastave da rade na jačanju i unapređenju ekonomske saradnje.

Brnabić je izrazila zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći i podršci koju su pružile Srbiji u borbi protiv Kovid-19.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi