"SRBIJA JOŠ UVEK NE MOŽE..." Ana Brnabić poslala važnu poruku svim građanima!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija još ne može da proglasi pobedu nad korona virusom, ali je blizu pobedi, zbog čega je Vlada Srbije i predložila ukidanje vanrednog stanja.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Alo/Masanori Jošida

Brnabić je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je ukinuto vanredno stanje, kazala da će sledeći najsrećniji dan za nju biti kada se zastave, koje su sada na pola koplja, budu ponovo podignute, jer će to značiti da više nema ljudskih žrtava.

Premijerka je zahvalila građanima koji su se pridržavali mera, zdravstvenim radnicima i institucijama koje su se svakodnevno borile da se održi zdravstveni sistem i sačuvaju životi najstarijih sugrađana,

“Čini mi se da svi zajedno možemo da se osvrnemo na dva meseca iza nas i da kažemo da se u budućnosti ovog perioda neće stideti. Mislim da ćemo moći da se ponosimo kako smo se borili i stavili ljudski život iznad svega, a ne politiku i privredu”, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije će nastaviti praksu potpune transpranetnosti i razgovora sa svim medijima kako bi građanima dobijali tačne i pravovremene informacije.

“Najvažnije nam je da Srbija ponovo počne da radi, uz sve mere opreza, i da obezbdimo brzi ekonomski rast”, rekla je Brnabić.

Ona je poručila da moramo da nastavimo da se borimo svi zajedno i da će uspeh zavisi i od svakog nas pojedinačno.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi