AKO USPE U NAUMU SRBIJA BI MOGLA DA BUDE GLAVNI IZVOZNIK SPECIFIČNE ROBE Ana Brnabić obelodanila prioritete države u vezi sa gradom Paraćin

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država neće odustati od traženja strateškog partnera za fabriku stakla "Paraćin" i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je reč o toj opštini.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Aleksandar Đorđević

Brnabić je kao prioritetni projekat u Paraćinu izdvojila i rekonstrukciju Osnovne škole ''Radoje Domanović'', navodeći da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

- Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsednika Republika, bavi se srpskom fabrikom stakla ''Paraćin'', od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju - rekla je Brnabić u Paraćinu gde je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovicem i ministarkom državen uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu i osnovnu školu.

Brnabićeva je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

- U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz celog sveta da dođu da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni - navela je Brnabićeva.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Aleksandar Đorđević

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

- Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekukemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi - navela je premijerka.

Naglasila je da je prioritet u Paraćinu i rekonstrukcija Osnovna škole ''Radoje Domanović'' i najavila da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za izvođača radova.

Kako je rekla, sa rukovodstvom opštine razgovarala je i o dodatnim projektima koji su bili planirani u okviru budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi