Ana Brnabić
Tanjug Sava Radovanovic
Ana Brnabić

Tanjug Sava Radovanovic

Ana Brnabić, Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Premijerka je, kako saznajemo, zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i da svi u zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima I da se to odnosi kako zaposleni, tako i na građane.

Premijerka je podsetila gradonačelnike i predsednike opština da su dužni da obezbede poštovanje mera na teritoriji njihovih gradova i opština i da su obavezni da poštovanje tih mera kontrolišu. Brnabić je istakla da sve inspekcijske službe moraju biti na terenu i proveravati da li se sve mere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti i pravna ili fizička lica koja se o to ogluše, moraju biti sankcionisana u skladu sa zakonom.

Građani, koronavirus, Srbija

Alo / Vladimir Marković

Građani, koronavirus, Srbija, Foto: Alo / Vladimir Marković

Kako navodi naš izvor, predsednica Vlade se odlučila na ovaj korak nakon današnjeg povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina zaraženih bila u Beogradu. Jasno je da se svako opuštanje u vidu poštovanja mera jasno odražava u brojkama kroz nekoliko dana i da je u tom smislu ključna prevencija, odnosno striktno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Premijerka smatra da iako Srbija trenutno ima verovatno najbolje brojke u čitavoj Evropi da to ne sme da bude razlog za bilo kakvo opuštanje jer borba protiv korona virusa i dalje traje i nikada nije ni prestala.

Dobra statistika koju danas imamo isključivo je rezultat gvozdene discipline i lične odgovornosti naših građana i Brnabić ne planira da dozvoli da neodgovornim ponašanjem u ovom periodu to pokvarimo. Zbog toga je zahtevala od predsednika opština da preuzmu odgovornost i da na svojoj teritoriji sprovedu strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera, jer upravo te mere razlog što čega se Srbija uspešno bori protiv Covida-19.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Marijana

01.10.2020 20:17

Preporuke Kriznog staba nisu zakonski obabezujuce jer krizni stab nije zakonodavno telo. Samim tim, mere o nosenju maski nemaju nikakav legitimitet. Navodne kazne koje se spominju pravno su nistavne.

Mima

01.10.2020 23:08

Da li to znaci da ce sve zdravstvene ustanove imati dezobarijere Bolnice, domovi zdravlja, instituti, .... a naravno i kovid ambulante Ako privatni sektor to mora da ima onda bi trebao i drzavni sektor Molim privatni sektor da nabavi toplomere i da inspektorima koji ulaze mere temparaturu

Iron madame

02.10.2020 00:36

Srpska iron lady

pinokio

02.10.2020 01:10

a hoce te mere da vaze i za vase pederske i pedofilske orgije po Dedinju , Senjaku i Novom Beogradu . Ono cisto sam radoznao ,malo vise .