U TOKU JE VAŽNO OBRAĆANJE Ana Brnabić iznela frapantne podatke, situacija je loša

Velika borba zdravstvenog sistema sa koronom.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prisustvuju potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KC Vojvodina sa odabranim izvođačem radova.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema preseku u 12 sati, nešto lošiji nego juče u podne.

I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

"Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima", rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

- Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima koji su sa nama od početka i pomažu nam da realizujemo celu ideju - rekla je predsednica Vlade i dodala da je sve deo mnogo većeg investicionog ciklusa ulaganja u zdravstveni sistem.

Zahvaljujući svim tim ulaganjima, Srbija je sposobna da zbrine sve pacijente danas, rekla je Brnabić i naglasila da je veliki broj bolnica prebačen u kovid sistem, što ne bi bilo moguće da pre toga nije toliko ulagano.

- Očekujem da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku, na čijoj rekonstrukciji radimo. U toku su i završni radovi na dve posebne bolnice, u Batajnici i Kruševcu, koje će biti namenjene isključivo za kovid pacijente - dodala je premijerka.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Detlic
  28/11/2020 - 10:30
  AJDE......bili smo najbolji a sad preko noci najgori.Kako to?
 • Korisnik: Zdravstveni radnik
  27/11/2020 - 13:05
  Ma jok bre, sto da zatvarate, neka pocrkamo svi.
 • Korisnik: Sasa
  27/11/2020 - 12:38
  Ne žurite, posebno sa obdaništima. Nađe se još po neka zdrava vaspitači a. Kada ih sve razbolite, neke pošaljete u smrt, onda polako zatvarajte i obdaništa.
 • Korisnik: sone 011
  27/11/2020 - 12:35
  ajde vise ne plasite ovaj napaceni narod
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi