Ana Brnabić
Tanjug
Ana Brnabić

Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema preseku u 12 sati, nešto lošiji nego juče u podne.

I broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić.

"Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima", rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

- Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima koji su sa nama od početka i pomažu nam da realizujemo celu ideju - rekla je predsednica Vlade i dodala da je sve deo mnogo većeg investicionog ciklusa ulaganja u zdravstveni sistem.

Zahvaljujući svim tim ulaganjima, Srbija je sposobna da zbrine sve pacijente danas, rekla je Brnabić i naglasila da je veliki broj bolnica prebačen u kovid sistem, što ne bi bilo moguće da pre toga nije toliko ulagano.

- Očekujem da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku, na čijoj rekonstrukciji radimo. U toku su i završni radovi na dve posebne bolnice, u Batajnici i Kruševcu, koje će biti namenjene isključivo za kovid pacijente - dodala je premijerka.

Pročitajte još:

Komentari (4)

sone 011

27.11.2020 12:35

ajde vise ne plasite ovaj napaceni narod

Sasa

27.11.2020 12:38

Ne žurite, posebno sa obdaništima. Nađe se još po neka zdrava vaspitači a. Kada ih sve razbolite, neke pošaljete u smrt, onda polako zatvarajte i obdaništa.

Zdravstveni radnik

27.11.2020 13:05

Ma jok bre, sto da zatvarate, neka pocrkamo svi.

Pera Detlic

28.11.2020 10:30

AJDE......bili smo najbolji a sad preko noci najgori.Kako to?