Ramuš Haradinaj
AP
Ramuš Haradinaj

AP/Visar Kryeziu

Ramuš Haradinaj, Foto: AP/Visar Kryeziu

On je u intervjuu za KTV rekao da u ovom trenutku ne zna šta je to tačno čega će Kosovo morati da se odrekne, te da to nešto neće biti traženo, već će o tome biti odlučeno, a Priština će dobrovoljno pristati i potpisati.

Haljiti tvrdi da će sporazum Beograda i Prištine biti postignut ove godine, zahvaljujući velikom pritisku zapadne diplomatije, a "Srbija i Kosovo su dve male i problematične države".

Priština se, dodao je, jasno izjasnila da želi da sa Beogradom postigne taj istorijski sporazum.

Imamo, kaže, zvaničnu politiku SAD koja se izjasnila da bi želela i da će taj istorijski sporazum prihvatiti.

Pročitajte još:

- Kompromis znači da Srbija ima neke određene interese na Kosovu. Govorim na osnovu onoga što slušam po medijima Srbije, da bude postignut poseban status za crkve SPC na Kosovu. Govori se o prisajedinjenju četiri opštine sa severa Kosova Srbiji, onako kako se na Kosovu govori o ujedinjenju Preševske doline s Kosovom - naveo je Haljiti.

Očekuje, kaže, da će se sporazum okončati zajedničkim sastankom na kojem će sporazum biti potpisan.

Govoreći o drugačijem stavu opozicije u vezi sa sporazumom, Haljiti kaže da se "samo budale mogu suprotstaviti SAD", te da je uveren da će i opozicija na kraju ipak saglasiti sa tim.

- Biće saterani uz zid - rekao je Haljiti.

 

Komentari (1)

Dissident Dimitrijevic

10.01.2019 19:21

Ako ih u Beogradu stave uza zid mozda Srbija opstane.dok tako nebude agonija se nastavlja ,Ali zid Mora da bude iskljuci of Rumunski !Nikako Berlinski Zid