Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS-a, srećnom slučajnošću je za dlaku izbegao smrt u noći kada je bombardovana zgrada RTS-a. Američka televizija Si-En-En zakazala mu je intervju baš u vreme kada su NATO avioni prosuli smrtonosni tovar iznad zgrade državne televizije, prilikom čega je ubijeno 16 zaposlenih.

Pročitajte još:

Naime, prema dokumentu koji „Alo!“ ima u posedu, vidi se da je Vučić bio pozvan da 23. aprila 1999. dođe u zgradu RTS-a zbog zakazanog intervjua sa Larijem Kingom, američkim voditeljem i zvezdom Si-En-Ena. 

Leri King

Tanjug/ Andy Kropa

Leri King, Foto: Tanjug/ Andy Kropa

- Potvrđujem vam da će ministar Aleksandar Vučić gostovati na Si-En-Enu, u programu uživo kod Larija Kinga, u petak, 23. februara 1999, u tri sata ujutro (Beograd), i dati intervju uživo. Intervju će biti urađen u zgradi RTS-a, gde bi ministar Vučić trebalo da stigne u 2.30 sati ujutru (Beograd). Intervju će trajati oko 15 minuta i ministar Vučić će sam davati izjave. Gospodin King bi sa gospodinom Vučićem želeo da razgovara o aktuelnoj situaciji u SRJ - navodi se u dokumentu koji je faksom poslao saradnik Larija Kinga na adresu Vučića, koji je tada obavljao funkciju ministra informisanja u Vladi Srbije.

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke, za „Alo!” otkriva da je do dokumenta izvorno došao Branko Rakić, profesor Pravnog fakulteta. 

Vladimir Đukanović Đuka

Alo!/ Dejan Briza

Vladimir Đukanović Đuka, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Indikativno je da je Vučić trebalo da stigne na RTS do 2.30, a RTS je bombardovan u 2.06. Ako u 2.30 zovete tadašnjeg srpskog ministra informisanja da bude u zgradi RTS-a, onda to može da se tumači i kao da su želeli da ga navuku da bude u zgradi u momentu bombardovanja, jer kod svakog gostovanja vi morate tamo da dođete ranije, radi pripreme. Vučić nikada o tome nije želeo ni da govori - kazao je on i dodao:

- Mogu da pretpostavim da je on pukom slučajnošću zakasnio. Njegova majka Angelina je to veče bila u zgradi i umalo nije stradala - objašnjava Đukanović.

Aleksandar i Angelina Vučić

screenshoot/Youtube

Aleksandar i Angelina Vučić, Foto: screenshoot/Youtube

Upitan da li se slaže s onima koji tvrde da je ovaj dokument dokaz da su Amerikanci želeli da ubiju Vučića, on navodi:

- Složio bih se, ali nikad nećemo imati sto posto dokaza za tako nešto. Međutim, gde ima dima, ima i vatre.