VUČIĆ ZA RTS IZ DAVOSA Amerika je spremna, sastajem se sa Grenelom u petak

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da je SAD spremna da čuje zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je za RTS iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati. Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O''Brajanom.

Vučić kaže da je O''Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

"Mislim da on dobro razume poziciju Srbije", rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zateve i stavove.

"Ne govorim da će sad SAD da pređe na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije", rekao je Vučić za RTS iz Davosa.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi