Čen Bo
Promo
Čen Bo

Promo

Čen Bo, Foto: Promo

"Hvala srpskom narodu i Vladi Srbije na poverenju prema kineskim kompanijama i tehnologiji i hvala kineskim preduzećima na doprinosu u jačanju prijateljstva naše dve zemlje u ovim teškim trenucima", rekla je Čen Bo.

Ističe da je Ambasada Kine u Srbiji spremna da učini sve napore i pruži doprinos za “konačnu pobedu” protiv virusa korona.

Aleksandar Vučić, Čen Bo

Instagram/Budućnost Srbije

Aleksandar Vučić, Čen Bo, Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Terens Sijong iz kineskog Instituta BGI izrazio je zadovoljstvo što je ta kompanija imala priliku da Srbiji pokloni najbolju laboratoriju za testiranja i zahvalio Vladi Srbije, ambasadi Kine i celom timu koji je, kako je rekao, naporno radio da se laboratorija završi u najkraćem mogućem roku.

Istakao je da će u Beogradu i Nišu biti otvorene dve najsavremnije laboratorije u svetu gde će se raditi ukupno 3.000 testiranja što će, kaže, duplirati broj testiranja na Kovid 19 u Srbiji.

"Veoma smo srećni i ponosni što smo deo tima u Srbiji koji može da se odupre epidemiji. Premijerka Brnabić je danas imala video sastanak sa predsednikom Upravnog odbora naše firme i dogovorili su se o načinima dalje saradnje", rekao je Sijong.

Ana Brnabić

printscreen

Ana Brnabić, Foto: printscreen

On je pojasnio da naziv laboratorije potiče iz kineskog mita u kome "vatreno oko" može da vidi svakog duha i đavola.

"Nadamo se da ćemo uspeti da ovim vatrenim okom pobedimo neprijatelja", rekao je Sijong.

Komentari (2)

Slavica

20.04.2020 18:56

Na ovakvim stvarima se vidi ko nam je prijatelj!

milic

22.04.2020 11:20

@Slavica - Pravi i uskreni prijatelji mogu samo da nam zavide hteli su da nas vide kako umirmo po ulicama ali zahvaljujuci celikom KINESKOM narodu njihove zle bamere pake su u vidu.Sa Kinom Srbija se razvija i postaje ekonomski sve jaca.