Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Podsetimo, u nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u 9 časova.

Liturgiju će služiti Njegova Svetost Patrijarh Irinej uz sasluženje više arhijereja. Nakon liturgije biće služeno arhijerejsko opelo, a nakon toga će se obaviti sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici.

- Čovek izuzetne harizme, fantastične borbenosti, čovek koji je obeležio čitavo jedno podneblje, čovek koji je uspeo da ostavi dubok trag u srpskoj istoriji.

Predsednik je rekao da veruje da će SPC mudro vođena rukom patrijarha Irineja umeti da dodatno podigne energiju srpskog naroda da ostane svoj na svome i da živi u najboljim odnosima sa drugim narodima.

- Verujem da ćemo i iz rada mitropolita Amfilohija moći da izvučemo pouke - rekao je Vučić.

On je naglasio da se Srbija ne meša u sastav vlade u Crnoj Gori, ali da to mnogima nije važno.

- Postoje mnogi koji rade na tome da unište naš uticaj, i da pokažu da je dobro samo kada je Srbija slaba, a kada krenemo da jačamo, onda nikome nismo dobri - rekao je Vučić.

On je naglasio da postoji problem u celom svetu, a ne samo u Srbiji, da 4 ili 5 odsto stanovništva hoće da upravlja većinom.

- Oni misle da su lepi, a da smo mi krezavi i glupi. Oni su umislili da su bolji, i onda ne dozvoljavaju da se formiraju vlade.

On je naglasio da Srbija hoće dobre odnose sa Crnom Gorom, ali da mu ne pada na pamet da se izvinjava zbog ekonomskog rasta.

- Niti ću da se izvinjavam što se srećem sa prijateljima, viđaću se sa njima i kada budu imali 1 odsto podrške i budu bili u opoziciji.

Vučić je istakao da mu ne smeta i da ga ne zanima ko se sa kim sreće, odgovorivši na pitanje da li mu smeta što se Krivokapić sreo sa Mlađanom Đorđevićem.

- Politika nije pitanje emocija, ovo je posao. Moramo da stvari postavimo racionalno, i onda sve normalno funkcioniše.

On je nakon toga rekao da je njegova poseta bila potpuno uređena, u svakom smislu, pa i bezbednosnom, a zatim je potvrdio izjavu vladike Joanikija da su Srbija i Crna Gora najbliže jedna drugoj, i da će to uvek biti tako.

Vučić je večeras gostovao na TV Vijesti, gde je rekao da je Amfilohije znao sa kakvim se problemima on, kao predsednik Srbije, stalno suočava.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Cane

31.10.2020 23:24

Mi ispravno radimo stvari i smatram dato itekako drugima smeta to.