Aleksandar Vučić
Instagram printscreen
Aleksandar Vučić

Instagram printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Instagram printscreen

Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe "Sadejstvo 2020" na Pešteru.

- Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe - naglasio je Vučić.

On je zahvalio i čestitao svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na današnjoj vežbi, koju, kako je istakao, u mnogim detaljima nismo mogli da imamo ni u vreme velike JNA.

- Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili - rekao je Vučić.

Dodao je da je ovo prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani, raketama vazdih-vazduh ili vazduh - zemlja, topovima.

- Ovo danas što ste mogli da vidite je zasluga svih ljudi, svih građana. Bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Vojska Srbije jednako pripada i Srbima, Bošnjacima, Mađarima, Rumunima, Slovacima, Rusinima, Hrvatima, Romima, i svima drugima. Ovo je njihova vojska, koja je pomagala kada je bilo najteze, u kovidu, koja će da čuva njhove kuće, nikada ih neće ugroztiti - poručio je on.

Rekao je da se plašio tokom vežbe da će neko da strada, jer je korišćena bojeva municija.

- Sve je trebalo izvesti bez promašaja, iz tenkova, aviona. Čudesno je kada Mig-ovi tuku vazduh-zemlja. Nisam imao prilike da vidim da MIG-ovi lete kada sam bio ministar, jer smo imali samo jedan MIG 21 koji je mogao da leti, a nismo imali MIG 29 kao danas - dodao je.

PROČITAJTE JOŠ: