Vojislav Šešelj
Marko Metlaš
Vojislav Šešelj

Marko Metlaš

Vojislav Šešelj , Foto: Marko Metlaš

Šešelja tamo nismo zatekli, a odmah smo shvatili da ne postoji meštanin koji ne zna gde se tačno nalazi njegova kuća, čija fasada je skoro simbolično okrečena u stranačku boju, plavu. Takođe, u Hrtkovcima ima onih koji ovu kuću zaobilaze u širokom luku, ne žele da govore o njoj, a ni da prolaze pored... Ali, sam komšiluk, meštani koji žive u neposrednoj blizini Šešeljeve kuće, kako smo se uverili na licu mesta, oduševljen je novim komšijom i sa nestrpljenjem čeka da on počne tu češće da dolazi i druži se sa njima.

Hrtkovci, Šešeljeva kuća

Alo! Vladimir Marković

Hrtkovci, Šešeljeva kuća , Foto: Alo! Vladimir Marković

Njih desetak zatekli smo ispred lokalne prodavnice, koja se nalazi tačno preko puta kuće, u kojoj će biti smešten i mesni odbor SRS-a, kao i kancelarija komiteta za njegovu odbranu pred Sudom u Hagu. Rashlađivali su se pivom i odmarali su se. Bili su i više nego raspoloženi za razgovor... Među njima bilo je i Mađara, a svi uglas rekli su nam da iščekuju da im novi komšija dođe, da ih počasti pićem i uživa s njima u debeloj hladovini i razgovorima.

Šešeljeve komšije u Hrtkovcima

Alo! Vladimir Marković

Šešeljeve komšije u Hrtkovcima, Foto: Alo! Vladimir Marković

- On je jedna veličina, celi svet je čuo za njega, a postao je naš komšija! Kako da nam ne bude milo? Čuli smo da je nešto bio bolestan - nadamo se da je dobro i da će uskoro doći, a kada dođe, bio bi red da nam kupi bar gajbu piva, da zajedno nazdravimo ovde - rekle su nam komšije.

Jedan od njih, čika Nikola, koji je član radikala još od 90-ih, kaže da njegovoj sreći nije bilo kraja kada je čuo da će imati priliku da uživo vidi svog partijskog šefa.

Čika Nikola, Šešeljev komšija

Alo! Vladimir Marković

Čika Nikola, Šešeljev komšija , Foto: Alo! Vladimir Marković

 - Šta mislite koliko sam se obradovao kada sam čuo da će baš Voja da boravi ovde i bude moj komšija, da ću moći uživo da ga gledam i pričam sa njim, a ne kao dosad, samo na televiziji - kaže nam on.

Nikola je na sebe preuzeo i zaduženje da kao dobri komšija čuva kuću dok vlasnik nije tu i da vodi računa o svemu. Ekipi „Alo!“ sa zadovoljstvom je otključao vrata i pokazao kako sve izgleda iznutra.

Hrtkovci, Šešeljeva kuća

Alo! Vladimir Marković

Hrtkovci, Šešeljeva kuća , Foto: Alo! Vladimir Marković

 - Ovo će biti njegova kancelarija, evo, vidite, tu je čuvena fotelja, na kojoj je sedeo kada je onda bio zaustavljen u Jarku na putu ka mitingu u Hrtkovcima. Ispod, u podrumu je sala za sastanke, a na spratu sam čuo da će biti sala, gde će se biti njegova škola za politiku, što je vrlo zanimljivo. Nije ovo sve još opremljeno, ali biće, polako. Skoro su radikali imali ovde ispred kuće u šatoru neku stranačku sednicu, mnogo je to fino bilo organizovano. Šešelj je rekao da će svi njihovi budući skupovi stranački biti ovde i to me baš raduje - kaže čika Nikola dok nam pokazuje kuću.

Hrtkovci, Šešeljeva kuća

Alo! Vladimir Marković

Hrtkovci, Šešeljeva kuća , Foto: Alo! Vladimir Marković

 Naravno, lidera radikala morali smo odmah da pitamo kada će u otići u Hrtkovce i da li će počastiti svoje komšije.

Hrtkovci, Šešeljeva kuća

Alo! Vladimir Marković

Hrtkovci, Šešeljeva kuća , Foto: Alo! Vladimir Marković

 - Znam da tamo vlada veliko oduševljenje zbog toga što sam kupio kuću i što ću dolaziti. Ovih dana nisam mogao da idem zbog velikih vrućina i obaveza koje imam, ali uskoro planiram. A kad je reč o komšijama, oni su divni, ja znam da je najslađe pivo koje se pije ispred prodavnice i naravno da ću im ga kupiti i sesti sa njima. Iako ne pijem, popiću jedno pivo sa komšijama, baš tu, ispred prodavnice - kazao nam je Šešelj. 

Kućiu platio 40.000 evra

Lider SRS-a ovu kuću u Hrtkovima pazario je za 40.000 evra, a novac za kupovinu je pozajmio.

- Pare sam pozajmio od nekolicine ljudi, ukupno ih je petoro. Oni ne žele da im se imena pojavljuju u javnosti, a rekli su mi: „Vratićeš kad budeš mogao“. Oni računaju da ja imam 70.000 dolara blokiranih u Njujorku i 117.000 dolara u Sidneju, pa da to mora biti deblokirano i onda ću moći da im vratim - rekao je on.

Komentari (3)

lepo iscekivanje

03.08.2018 13:02

Vider kako ga cekaju da zajedno popiju po pivce i onda zajedno pisaju uz vetar.

TANJA

03.08.2018 17:21

OVO LICI NA MALI DVORAC.BIO DVANAEST GODINA U ZATVORU.TREBALO JE DECU IZDRZAVATI I SKOLIVATI.KO JE TO RADIO?CETVORO DECE.I SAD KUPIO KUCU.CUDNO.OTKUD MU PARE.

Pera Detlic

03.08.2018 17:39

Dok siptari spremaju okupaciju Severa Kosova Seselj vas zabavlja a nije napravio niti jedan miting protiv sadasnje vlasti i prodaje Kosova i Metohije. Zasto? Zajedno sa Vucicem radi isti posao samo na podmukao nacin.