Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Saopštenje za javnost Miloša Vučevića, prenosimo u celosti:

"Političar tajkun, u narodu poznat kao žuti lopov Dragan Đilas, dok je bio na državnim funkcijama osiromašio je građane Srbije i uvećao svoje lično bogatstvo upravo zahvaljujući poslovima sa državnom firmom Telekom Srbija. Da bude jasnije, on je preko svojih firmi širom regiona iz Telekoma izlačio na desetine miliona evra. Pod plaštom takozvane "poslovne saradnje" sa Telekomom, odnosno novcem građana Srbije, preko Đilasovih firmi plaćane su razne medijske usluge. Ti poslovi nisu bili ništa drugo nego abnormalno bogaćenje Dragana Đilasa.

Telekom

Telekom

Telekom, Foto: Telekom

Zahvaljujući Telekomu i novcu građana Srbije, Đilas je postao bogatiji za bar 30 miliona evra. Danas taj isti Đilas koji je za vreme vlasti njegove bande žutih lopova desetine miliona evra "isisao" iz Telekoma Srbija, preko svojih plaćeničkih medija taj isti Telekom pokušava da uništi jer mu predstavlja direktnu konkurenciju. Đilas koji drži više od 50 odsto na tržištu distribucije televizijskih sadržaja sramnim optužbama i lažima udara na jedinu konkurenciju, samo zato što nije više njegova "kasica prasica", i što Telekom više ne puni njegove džepove.

Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Da podsetim, radi se o osobi koja je na vlast došla sa 70.000 evra a sa nje otišla, po sopstvenom priznanju, sa 25 nekretnina. Koliko je od svega toga narodnih para? Očekujem da će nadležni državni organi konačno postati zainteresovani za bogaćenje Dragana Đilasa zahvaljujući raznim malverzacijama sa državnim firmama.

Zahtevam da se pod hitno ispitaju poslovi koje su firme Dragana Đilasa imale sa državnim preduzećem Telekom Srbija! Da konačno građani Srbije dobiju odgovor na pitanje kako su Đilasove firme dobijale poslove po povlašćenim uslovima? I da nam se objasni zakonitost saradnje sa firmama tadašnjeg visokog državnog funkcionera koji je ubirao profit kao vlasnik, a druge ljude gurao da potpisuju ugovore."

PROČITAJTE JOŠ: