Goran Vesić i Dragan Đilas
Alo.rs
Goran Vesić i Dragan Đilas

Alo.rs

Goran Vesić i Dragan Đilas, Foto: Alo.rs

* Treći postupak koji Dragan Đilas vodi protiv Gorana Vesića

* Đilas podneo zahtev sudu da naloži trajnu zabranu iznošenja kleveta i uvreda na njegov račun u javnosti

* Ročište trajalo više od dva sata

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano ročište u okviru suđenja po tužbi Dragana Đilasa protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za uvredu časti i ugleda.

Sučeljavanje dve strane trajalo je više od 2 sata, nakon čega su Đilas i Vesić napustili sud. Kako je sam Vesić rekao Đilas je rešio da tuži grad Beograd:

Dragan Đials, Goran Vesić, suđenje

Alo.rs

Dragan Đilas, Goran Vesić, suđenje, Foto: Alo.rs

- On je tužio Grad, kako bi Grad zabranio meni da dajem izjave o njegovom radu. To se nikada nije desilo da gradonačelnik tuži svoj grad i to pokazuje koliko njega zanima Beograd. Ne znam zašto tuži ovaj grad i 2 miliona stanovnika ako ima spor sa mnom - dodao je Vesić.

ALO.RS HITNO TRAŽIO STRUČNO MIŠLJENJE Zoran Đajić zgranut pitanjem krenuo da viče u slušalicu!

Na samom kraju suđenja, Dragan Đilas je tražio da sud cenzuriše izjave zamenika gradonačelnika Beograda u kojima se govori o periodu vladavine Đilasa i Demokratske stranke u Beogradu, odnosno da izrekne Vesiću zabranu zbog, kako on kaže "iznošenja kleveta i uvreda" o njegovom radu u javnosti.

Dragan Đilas, Goran Vesić

Alo.rs

Dragan Đilas, Goran Vesić, Foto: Alo.rs

- Ovo će se nastaviti, to je proces koji ne staje. I ovoga puta smo podneli zahtev sudu da naloži trajnu zabranu vređanja i uvreda na moj račun tvrdeći da sam lopov i kriminalac. Preko 70 tužbi imam, podnosiću i dalje - rekao je Đilas nakon suđenja.

Alo.rs je pitao Gorana Vesića, budući da često govori da ima brojne dokaze o malverzacijama Dragana Đilasa dok je bio na vlasti, da li misli da Đilas može da dobije zatvorsku kaznu:

 

- Ja ne mogu da se mešam u rad suda i tužilaštva. Za mene su dokazi i više nego jasni. U ovoj zemlji se tačno zna ko šta radi, Đilas hoće da meša sud i politiku. Ja znam da ne postoji političar koji se toliko obogatio dok je bio na vlasti. Svi podaci o njegovom poslovanju postoje u APR, koje je on sam predavao, niko nije izmislio te podatke - naveo je Goran Vesić.

Šta nam je još rekao Goran Vesić pogledajte u nastavku:

 

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 


 

 

 

 

Komentari (2)

Nina

16.09.2019 17:15

U zatvoru mu je i mesto

zagor

16.09.2019 17:39

Djilas-čast-ugled???? Ha-ha, dobra šala!!