Kosovo i Ričard Grenel
shutterstock/EPA
Kosovo i Ričard Grenel

shutterstock/EPA

Kosovo i Ričard Grenel, Foto: shutterstock/EPA

Veliki je uspeh normalizacija vazdušnog, železničkog, drumskog saobraćaja, otvorene granice, širok dijapazon industrije....da je rešeno pitanje diploma...da će za Gazivode biti urađena studija izvodljivosti da bi se videlo kakva i koliko radnih mesta tu može da se otvori...

Na pitanje da li su ovaj sporazum međusobno potpisali predstavnici Srbije i tzv. Kosova ili su ga potpisali sa SAD, on je odgovorio: "potpisali su sporazum da će raditi zajedno na normalizaciji ekonomskih i trgovinskih odnosa", i dodao da je sve isto u sporazumu koji su potpisali pojedinačno, svako svoj, Vučić i Hoti, sem poslednje tačke o Izraelu.

On je precizirao da je Tramp potpisao na oba dokumenta pismo o namerama da će oni ( Srbija i tzv Kosovo) raditi zajedno na sprovođenju ovog sporazuma, a ne da su Vučić i Hoti potpisali sporazum sa SAD.

Grenel je dodao da će obe strane nastaviti pregovore u Briselu.

"Potrebni su nam Evropljani da radimo zajedno na rešenju odnosa Beograda i Prištine", rekao je Grenel.

Kosovo i Srbija žele evropsku budućnosti i čeka ih dug put do toga, mi ćemo ih podržati na tom putu ali mi nismo deo EU, a to je deo političkog procesa koji je složen zbog EU kritertijuma, zaključio je.