Novi Sad
Printscreen
Novi Sad

Printscreen

Novi Sad, Foto: Printscreen

Oko 20.30 demonstranti su zapalili vatru na ulazu u Gradsku kuću, koja je sedište gradonačelnika i Gradskog veća, a oštetili su i obližnji restoran Mekdonalds.

Pre toga, neko od demonstranata razbio je staklo na ulaznim vratima u Radio-televiziju Vojvodine (RTV). Tom prilikom je jedan muškarac povređen i njega je odvezao taksi pošto je hitna pomoć kasnila.

Ispred RTV-a je došlo i do manjeg fizičkog obračuna među demonstrantima. Desničari su bacali na zgradu flašice sa vodom i limenke, a zaposleni su im to vraćali sa prozora RTV-a.

Kada je razbijeno staklo na ulazu u RTV, pojavila se interventna policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija. Demonstranti su gadjali policiju limenkama i kamenjem, a policajci su napravili kordon ispred RTV-a.

Jedni su nosili transparente "Ko tebe pendrekom, ti njega revolucijom", a drugi su došli sa zastavom Kosova u bojama srpske trobojke i natpisom "Nema predaje".

Na početku protesta je bilo i rasprave izmedju pripadnika levičarkih i desničarskih organizacija oko zahteva protesta. Većina ljudi je nosila maske, uzvikivali su "Ostavke", "Hoćemo istinu", "Kosovo je srce Srbije".

PROČITAJTE JOŠ: