Nebojša Stefanović
Printscreen
Nebojša Stefanović

Printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

On je za TV Pink naveo da su Sjedinjene Američke Države velika sila koja je na strani kosovskih Albanaca i da su promoteri kosovske nezavisnosti i podsetio da je za SAD i najveći broj zemalja EU takozvano Kosovo nezavisno i da ga oni tako posmatraju.

"Za njih je to pitanje završeno. Za Nemačku, Francusku, Britaniju, Italiju, KiM je nezavisno. To je početna pozicija sa kojom se Aleksandar Vučić suočava. Ovo je istorijski momenat da odete u Brisel i Vašington i razgovarate o ekonomiji, o stvarima koje su važne za građane", rekao je Stefanović.

Da li Srbija treba da prizna Kosovo?

 

On je naveo da je bivša vlast u kojoj su bili Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić, Borko Stefanović napravila granice na Jarinju i Brnjaku, da su oni pregovore o pitanju KiM iz Ujedinjenih nacija prebacili u Evropsku uniju.

Na predsedniku Aleksandru Vučiću, kako je rekao, bilo je da prevaziđe teško nasleđe i brojne pogrešne poteze, ali je temu Kosova uspeo da vrati na pregovarački sto.

Nebojša Stefanović

Printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

Za ekonomski sporazum u Vašingtonu kaže da je Vučić i u tom dokumentu uspeo da izbegne sve što bi ugrozilo nacionalne interese.

"Dobili smo dobar dokument i nema suštinskih kritika na sadržaj tog dokumenta. Imate kritiku kakva je olovka kojom je potpisan, gde je trebalo da sedi", rekao je on.

Gradnja puteva, železnice, veće tržište u okviru "mini Šengena", kako je rekao, sve su to pozitivni signali za investitore.

"Od prištinskog rukovodstva ne očekujem previše, ali sada su garant dokumenta SAD. Bilo bi šteta da se ne realizuje, jer je u interesu svih ljudi", naveo je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: