"MASKE IH NEĆE SAKRITI" Ministar policije se obratio iz Palate "Srbija": Imamo snimke, svi nasilnici će biti uhapšeni

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović drži konferenciju za medije.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović drži konferenciju za medije večeras u 23 časa u Palati „Srbija“.

- Mislim da je jasno posle svega što ste videli da se dešavalo u gradovima Srbije, da imamo situaciju koja može da se opiše kao potpuno nasilje, i pokušaj da se preuzme vlast bez volje naroda, bez izbora, bez demokratije. Apsolutnim nasiljem!

- Možda nije juče bilo dovoljno jasno juče, možda su pokušali da drugačije predstave ono što je istina, ali su svi danas mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije. Koja je bila potpuno povučena dok su ih gađali kamenicama teškim i po kilogram, bakljama, flašama... 

Nasilje na protestu
Nasilje na protestu, Foto: Tanjug

- I pored svega toga bili su uzdržani. Krenuli su u intervenciju kada je njihov život bio u opasnosti, kada je nasilje postalo neizdrživo . Reagovali su kada su počeli da ih tuku motkama, kamenjem, čak i lopatama. Imamo snimke. U Novom Sadu su bacili na policiju i molotovljev koktel - rekao je Stefanović.

- Imalo smo 10 povređenih policajaca, od kojih jedan sa polomljene obe noge. Znate kako su ga tako povredili? Tako što su ga gurali niz stepenice da padne! Zašto? Zato što je čuvao našu imovinu, svih nas.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: screenshoot

- I pored svega, policija je povratila kontrolu nad svim mestima gde se nasilje dešavalo.

Ministar je rekao da su demonstranti bacali suzavac na policiju što snimci jasno pokazuju.

- Moram da kažem još jednu stvar, i imamo snimke za to. Demonstranti su 30 minuta bacali suzavac na policiju, koja je imala naređenje da koristi ali NIJE KORISTILA SUZAVAC.

- Čuli ste i ono što je predsednik rekao, u Srbiji neće nikada pobediti nasilje. Neće taj sa Molotovljevim koktelom da pobedi. Biće priveden svako ko vrši nasilje. 

Ministar je izneo podatak da je najveći broj tuča bio među samim demonstrantima.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

- Tražim da nadležna tužilaštva rade svoj posao. Da ne čekamo predugo, već da građani Srbije vide da je Srbija pravna država.

- Uništavali su našu imovinu, naše ulice, privatne automobile i policijska vozila. To sve mi plaćamo. To je imovina naše države. Molim Tuzilaštvo i sudske organe da preduzmu sve mere i da ta lica odgovaraju. Mi ćemo učiniti sve da nasilnici budu privedeni pravdi - kaže Stefanović i poziva građane da se suzdrže od nasilja.

- Ne možete nasiljem da preuzimate vlast u Srbiji. Kandidujte se na izborima, predstavite svoj plan.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo.rs

- Dana je za mene najteži dan, danas sam sahranio svog oca. Ovi ljudi nikada neće pobediti Srbiju.

- Bezbednosti aparat Srbije pažljivo prati i analizira strane elemente. Ne mogu da otkrivam više, ali će odgovor Srbije biti snažan. Kada budemo imali više informacija iznećemo ih u javnost. Naše službe bezbednosti rade na razotkrivanju pozadine ovog nasilja  - priča Srefanović.

- Kad pogodite nekoga kamenom u glavu, ne može da nema odgovora policije. Imamo sve snimljeno, i neće pomoći maske da se sakriju. 

 

Obraćenje pratite na portalu Alo.rs.

Ministar Stefanović će se oglasiti povodom nereda nastalih u Beogradu, koji su se večeras proširili na druge gradove u Srbiji.

Demonstranti su započeli protest nešto posle 18 časova .

 

Povezane vesti

 • Korisnik: deki
  09/07/2020 - 01:34
  Kada vidim kako se prenemazu huligani , tukla ga poilicija, Pa brate batina ima dva kraja, mozes ti da bijes, al mogu i tebe da biju, Ako si krenuo na policiju da se bijes moras da racunas da ces i ti dobiti po ledjima, Nisi ti posao na pijacu da kupujes tresenje, vec da se bijes sa policijom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi