Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje, Jugoslav Ćosić
Printscreen Youtube
Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje, Jugoslav Ćosić

Printscreen Youtube

Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje, Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen Youtube

* Aljbin Kurti u intervjuu, koji je dao za televiziju N1 ponovo se obrušio na ubijenog Olivera Ivanovića, za koga je ponovio da je bio ratni zločinac

* Kao glavni argument u prilog te tvrdnje Kurti se pozvao na bivšeg šefa UNMIK -a Bernara Kušnera i njegovu knjigu "Ratnici Mira" 

* Inače Bernar Kušner na kog se Kurti poziva javno je ismejao dokaze o postojanju " Žute kuće" gde su Srbima vadili organe

Aljbin Kurti lider "Samoopredeljenja" i najverovatnije budući premijer vlade u Prištini u intervjuu, koji je dao za televiziju N1 ponovo se obrušio na ubijenog Olivera Ivanovića, za koga je ponovio da je bio ratni zločinac, i kao argument u prilog te tvrdnje se pozvao na bivšeg šefa UNMIK -a Bernara Kušnera, francuskog lekara i političara za vreme čijeg mandata zabeleženo je najveće masovno stradanje Srba na Kosovu i Metohiji, kao i otmice i trgovina organima Srba i nesrpskog stanovništa u improvizovanim klinikama na severu Albanije.

SARADNJA KASAPINA POČELA U REPUBLICI SRPSKOJ Ovi doktori su klali Srbe i vadili im organe! Turski hirurg operisao, a Izraelac rukovodio KRVAVIM PROJEKTOM! (FOTO)

Kurti je u intervjuu rekao da će se kad preuzme vlast, zalagati da institucije Kosova i međunarodne zajednice razjasne ubistvo Olivera Ivanovića. Tom prilikom Kurti je iskoristio priliku i da ponovo ponovi da je Oliver Ivanović ratni zločinac. Objašnjavajući zašto Olivera Ivanovića smatra ratnim zločincem, Kurti je rekao da je to tvrdio i Bernar Kušner u svojoj knjizi "Ratnici Mira" i da je on jako dobro poznavao situaciju na Kosovu i Metohiji jer je bio šef UNMIK 2000. godine".

- Ivanović je učestvovao među čuvarima mostova, dobijao je platu iz Beograda. Zna se šta su oni radili. Izbacili su Albance. U Srbiji ima puno ratnih zločinaca - dodao je Kurti.

 

 

Naime, Ničić je tom prilikom upitao Kušnera da prokomentariše optužbe mnogih porodica ubijenih i kidnapovanih Srba optužuju za učešće u trgovini organima i kakav je njegov odgovor na to. Na ovo pitanje Kušner je počeo grohotom da se smeje i rekao je:

- Vi ste bolesni, da li vam ja ličim na nekog, ko je trgovao organima. Vi verujete u svakakve gluposti. Znači Rada i ja smo krali leševe da bi smo prodavali organe, kome - rekao je Kušner.

Na pitanje kakva ima saznanje o "Žutoj kući" (Objekat, koji je bivša haška tužiteljka Karla Del Ponte opisala u svojoj knjizi kao mesto gde su Srbima vadili organe) Kušner je rekao:

Rada Trajković, Bernar Kušner

Printscreen

Rada Trajković, Bernar Kušner, Foto: Printscreen

- Žuta kuća, kakva žuta kuća, gospodine vi treba da se prekontrolišete - izjavio je Kušner prilikom posete Gračanici.

KOLEVKU SRPSTVA PRETVORILI U ŽUTU KUĆU! Kriminalna kvazi država se davi u KRVI! Uhapšeni KOLJAČI u Đakovici! Cveta trgovina organima. Kaubojština kao na Divljem zapadu!

Rada Trajković, političarka sa Kosova koja računa da će je Kurti pozvati u novoformiranu vladu iako je na izborima na KiM doživela politički debakl, tad je izjavila da razume Kušnera i njegovu rekaciju. Rada Trajković je rekla da za nju i Kušnera kao lekara reći da je učestvovao u ubijanju i prodaji organa najstrahovitija uvreda i da je on zbog toga imao burnu reakciju.

HAPŠENJE U PRIŠTINI! Trgovali ljudskim ORGANIMA I ĆELIJAMA, evo koga su priveli!

Inače, tadašnje novinarke B92 otkrile su na severu Albanije kuću u kojoj je bila improvizovana klinika gde su kidnapovanim Srbima i drugim nealbancima vađeni organi. Upravo zahvaljujući ovom prilogu OEBS je angažovao Dika Martija da istraži ceo slučaj.

S druge strane u Srbiji postoje oni koji Kurtija vide kao političkog partnera. Upravo tako, lider SzS Dragan Đilas gostujući na televiziji N1 upravo onoj, koja je u sredu uveče emitovala intervju sa Aljbinom Kurtijem, na pitanje koje stranke Albanaca na Kosovu on vidi kao moguće političke partnere Đilas je rekao: 

- Od svih njih najprincipijelniji je Aljbin Kurti, koji se zalaže za svoje stavove o samoopredeljenju Kosova, zbog čega je bio u zatvoru jako puno godina - rekao je Đilas uz smešak.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Komentari (1)

kosta

07.11.2019 18:29

jugoslave menjaj ime nema jugoslavije.