SRBIJA BESKRAJNO PONOSNA NA VOJSKU Dok Vučić vodi zemlju, nećemo ući u NATO pakt! (FOTO)

Ministar Vulin podseća da je srpska vojska bila i da će biti nepobediva

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su postigli vanredno zapažene rezultate i iskazali izuzetno zalaganje i požrtvovanost u radu ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, uručili su pohvale i novčane nagrade na današnjoj svečanosti održanoj u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba.

Odlukom ministra odbrane nagrađeno je 30 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za podvig spasavanja života i otklanjanja posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća; vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost iskazanu u obavljanju dužnosti; postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i rezultate u oblasti kulture i sporta.

Obraćajući se prisutnima, ministar Vulin je istakao da su svi nagrađeni obavljali svoju dužnost i da bi svi oni bili podjednako ponosni, pouzdani i vredni i da ih niko nije nagradio. Vrlina nagrađenih, naglašava ministar Vulin, je u tome što oni nisu tražili nagradu, a to je razlog zašto je Srbija beskrajno ponosna na njih.

- Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić dao je zadatak da budemo na raspolaganju Srbiji. Naređenje smo ispunili, dali smo sve od sebe i niko od vas nije pitao koliki je rizik niti je rekao da je suviše opasno, da može da se razboli. Niko od vas nije prvo pomislio na sebe, na svoje zdravlje, čak ni na svoju porodicu, nego je prvo pomislio na svoju jedinu Srbiju i na vojsku kojoj služi. Srbija je mogla da bude mirna i pouzdana i već je znala da ćemo pobediti onog trenutka kada je Vojska Srbije postala vidljiva, kada je bila tu, baš tamo gde je potrebno – rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin podseća da je srpska vojska bila i da će biti nepobediva zato što niko nikada nije mogao da kaže gde prestaje vojska, a gde počinje narod.

- Tako je bilo i tako će biti. Bili ste deo naroda, najbolji deo naroda – hrabri, organizovani, odgovorni da uliju snagu, samopouzdanje i poverenje. Čuvali ste druga, čuvali ste više od svega naše građane kojima je pomoć bila potrebna. Zato smo danas ovde i zato sam ponosan što vas je Udruženje osiguravača prepoznalo. Oni su osetili potrebu da u ime svoje industrije zahvale baš vama za nesebičan, ogroman rad i što niste mislili na sebe nego ste mislili na svakog od nas i što će u godinama koje dolaze država Srbija moći da bude mirna i stabilna, sigurna i pouzdana, jer ima baš takvu vojsku, vojsku koju činite vi – zaključio je ministar odbrane.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija dok je vodi Aleksandar Vučić, a on je ministar odbrane, neće biti član NATO pakta, niti će biti član bilo kog vojnog saveza i slediće politiku vojne neutralnosti.

Vulin je na skupu Pokreta socijalista u Požarevcu podsetio da je NATO na današnji dan, pre 21 godinu izvršio jedan od najstrašnijih zločina prema srpskom stanovništvu i da su na Varvarinskom mostu stradali nedužni civili.

"Na današnji dan pre 21 godinu, NATO je izvršio jedan od najstrašnijih zločina prema civilnom stanovništvu. Na Varvarinskom mostu ubijeni su žene, deca, ubijeni su najbolji matematičari, najbolje ćerke, najbolji sinovi, ubijena su naša deca.", naveo je Vulin.

Istakao je da će njegov Pokret socijalista Vučićevu politiku vojne neutralnosti uvek slediti i podržavati.

"Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, dok sam ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO pakta, niti će biti član bilo kog vojnog saveza. Srbiji niko nikada neće moći da naredi da čini zlo kakvo je činjeno nama. Srbija je vojno neutralna, to je izabrala da bude, to je najčasniji put koji smo mogli da izaberemo i to je politika predsednika Vučića koju će Pokret socijalista doslovno i uvek podržavati”, rekao je Vulin.

Vulin je napomenuo da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine NATO pakta nad srpskim stanovništvom.

"Srbija neće prestati da traži odgovornost, Srbija neće prestati da se seća ni ubica, ni žrtava. Dvadeset jednu godinu je premalo da bi smo zaboravili kakvo nam je zlo učinjeno i da za to zlo niko nikada nije odgovarao. A ni dvesta godina neće biti dovoljno da zaboravimo naše žrtve, naše pobijene i da prestanemo da ih se sećamo", rekao je predsednik Pokreta socijalista u Požarevcu.

Vulin je sa članovima PS-a minutom ćutanja odao poštu svim nevinim žrtvama stradalim na Varvarinskom mostu za vreme NATO agresije 1999. godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ana
  30/05/2020 - 18:15
  Srbija nikada ne treba da udje u NATO.
 • Korisnik: Drasko
  30/05/2020 - 18:11
  Vucic zna volju naroda i nikada nece raditi protiv te volje. Dok je on na vlasti nikada necemo uci u nato pakt.
 • Korisnik: Marko
  30/05/2020 - 18:08
  Eto zasto treba imati jaku i opremljenu vojsku. Bravo Srbijo, bravo Vuline!
 • Korisnik: Natasa
  30/05/2020 - 17:45
  Vojska Srbije je za ponos i svaku pohvalu...
 • Korisnik: Rade
  30/05/2020 - 17:41
  Srbija nema potrebu da ulazi u bilo koji vojni savez i Vučić će se toga držati bez obzira na pritiske sa Zapada da udjemo u NATO.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi