Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči odlaska na Svetski ekonomski forum u Davosu kratko je za prokomentarisao kritike na njegov račun da želi da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima u Srbiji, rekavši da to izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle.

- Ne zanima me da imam kontrolu nad sudijama i tužiocima! To izmišljaju oni koji ne znaju šta drugo da izmisle. Jedino što mene interesuje je da narko-dileri i ubice konačno završe iza rešetaka - rekao je Vučić za naš portal.

Nakon ubistva dvojice vođa škaljarskog klana sinoć u Atini, Vučić kaže sad se vidi koliko je bilo važno što smo zabranili brojnim licima iz kriminalnog miljea, naročito sa teritorije Crne Gore, da ulaze na teritoriju Republike Srbije.

- Krvavi pir koji se dogodio sinoć u Atini desio bi se u Beogradu da takve mere nismo preduzeli - istakao je Vučić i dodao da želi da poruči braći Grcima i njegovom prijatelju Micotakisu da ovde nije reč o Srbima, već o Crnogorcima koji istovremeno imaju državljanstva više zemalja Evropske unije.

- Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće teška, ali će srpska država na kraju svakako pobediti - poručio je Vučić uoči odlaska u Davos.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

U švajcarskom zimskom centru Davosu danas počinje godišnji Svetski ekonomski forum, na kome će učestvovati i predsednik Vučić.

Predsednik Vučić, koji će u Davosu boraviti danas i sutra, prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprecavanje klimatske apokalipse".

Na skupu, koji će trajati do 24. januara, učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obavežu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

Komentari (10)

Goran

20.01.2020 11:15

Aleksandar Vučić je jedini koji se otvoreno bori protiv ozloglašenih narko dilera, ubica i kriminalaca u Srbiji. Srbija ne sme i neće nikada biti poprište obračuna crnogorske mafije !

Janko

20.01.2020 11:32

Kriminalcima jeste mesto u zatvoru i da tuzilastvo i sudstvo rade svoj posao kako treba, ne bi se desavali zlocini na ulicama.

Dejanca

20.01.2020 11:36

Smeta im uspešnost Srbije zato tako i pričaju. Predsednik se toliko bori za ovu zemlju i nom stop radi. Ovo je sramota što tako govore. Puna podrška našem Predsedniku.

Tanja

20.01.2020 11:40

Nije potrebna nikakva kontrola od strane predsednika vec da sudije rade svoj posao pravedno i posteno bez straha i korupcije

Milan

20.01.2020 11:52

Dobro čovek i kaže dilereima je mesto u zatvoru a ne na slobodi.

Biki

20.01.2020 12:13

Tako se to radi. Zabrani se lepo dilerima ulazak u Srbiju i rešen problem a oni nek se obračunavaju po belom svetu.

Jelena

20.01.2020 12:20

Krivci trebaju da budu iza resetaka!

Sasa

20.01.2020 17:43

Ти криминалц се сам "истребљују", него се појаве нови...

sdf

20.01.2020 18:50

svak ko prodaje drogu treba da odgovara u skladu sa zakonima Srbije to je jasno kao dan

Dado2979

20.01.2020 20:25

Svim kriminalcima i onima koji su sa druge strane zakona je mesto u zatvoru a ne na ulici!