Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Danas je Dan Vojske Srbije. Pre 205 godina podigli smo Prvi srpski ustanak, a danas se ponovo borimo za opstanak našeg naroda, kao i ceo svet, protiv zajedničkog neprijatelja, korona virusa. Hvala ovim ljudima koji su radili i nisu štedeli sebe. Prvi udar, vojska je primila na sebe, kada su na granicama primili 400 hiljada naših građana i tada se najveći broj vojnika i zarazio - kaže Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je potom istakao značaj otvorene bolnice.

- Zahvaljujem firmi "Termomont" koja je za samo dvanaest dana uspela da izgradi ovu bolnicu, a mi smo je opremili - kaže Vučić.

Predsednik Srbije ponovo je odbio da odgovara na napade opozicionih političara, rekavši da korona virus ne poznaje granice među partijama i da on ne deli ljude na zdrave i bolesne kao pojedini koji se bave "fašističkim teorijama".

KORONA VIRUS I MERA ZABRANE KRETANJA

Predsednik je istakao da su žrtve korone u Srbiji koje danas brojimo posledica nediscipline od pre dvadeset dana.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik nije precizirao kakva će odluka biti za 1. maj.

- Mnogi se nadaju da ćemo izaći da roštiljamo, ali to sve zavisi, od situacije. Niko ne može da vam kaže sada kakva će odluka biti - kaže Vučić.

POZAJMICA EU

Na pitanje zašto se ne traži pomoć od EU koja je ponuđena Srbiji već se slave samo donacije iz Kine i Rusije, predsednik Vučić odgovara:

- Ljudi treba da znaju, da to nije pomoć. To što EU nudi je pozajmica koju ćemo morati da vraćamo, za razliku od naših drugih partnera koji su nam dali i donacije i povoljne cene pri kupovini zaštitne opreme.

Vučić

tanjug

Vučić, Foto: tanjug

Predsednik je istakao da Srbija nastavlja evropski put, ali da prvenstveno štiti svoj nacionalni interes.

REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA

Rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog dela objekta u Vojnomedicinskom centru "Karaburma" donirala je firma "Termomont" sa svojim partnerima.

Bolnica je otvorena u 10 časova.

Komentari (4)

Žigolo

23.04.2020 12:11

Kao i u svakoj drugoj situaciji, EU pokazuje koliko su to veliki licemeri. Jasno je šta bi oni hteli, da putem tih "paketa pomoći" siromašnima stave još jednu omču oko vrata koja će im sutra služiti ka sredstvo ucene i pritiska da moramo da radimo ono što se od nas traži, makar to bilo i na našu štetu. Zato njih svrbi što Srbija smanjuje dugove i povoljnim kreditima koje dobija od pravih prijatelja pre vremena otplaćuje lihvarske kredite koje su nam napravili DOS i DS. Zato mrze i Orbana

Bane

23.04.2020 13:32

Vučiću, beži od tih bandita. Hitlerov Treći rajh, za eu-četvrti rajh je filantropija!

Vladimir

23.04.2020 18:40

"...Predsednik Srbije ponovo je odbio da odgovara na napade opozicionih političara, rekavši da korona virus ne poznaje granice među partijama i da on ne deli ljude na zdrave i bolesne kao pojedini koji se bave "fašističkim teorijama"...." Predsednik je potpuno u pravu, pitanje je zašto nije još bio u Šapcu i zašto se ne dozvoljava otvaranje sabirnog centra za bolesne? U Šapcu je infektolog direktor a na Sajmu u Beogradu veterinar. Beogradski Sajam radi a u Šapcu ne, zašto?

Nikola87

23.04.2020 22:13

Ocigledno je da se nekome ne svidja sto je Srbija stala na noge, zasto bi stvarali dugove kada smo se konacno otarasili dugova prosle vlasti!