Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na Medunarodnom Sajmu turizma u Beogradu.

Kako je navedeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Kancelarije za KiM, Srbija, zahvaljujući inicijativi predsednika Vučića, na Kosovu i Metohiji realizuje 349 projekata čija vrednost iznosi više od 100 miliona evra.

Pored toga, obezbeđeno je i dodatnih 150 miliona evra za projekte koje je predsednik najavio u sveobuhvatnom planu razvoja "Srbija 2025".

Ekonomski uspesi Srbije

Danas je Srbija regionalni lider po stranim investicijama, otvaranju novih radnih mesta i smanjenju stope nezaposlenosti za više od 50 odsto.

Rast BDP-a od 4 odsto godišnje nas svrstava među najnaprednije u Evropi, a sama infrastruktura u koju se ubraja i već izgrađenih 350 km novih auto-puteva, kao i mnogo više kilometara regionanih puteva, podstiče najveći rast ekonomije u modernoj istoriji Srbije.

Osim što je nezaposlenost prepolovljena sa 700.000 na 300.000 važno je istaći da su dostupniji i bolje plaćeni poslovi kao što je 15 hiljada otvorenih radnih mesta u IT industriji koja su dostupna svima sa potrebnim kvalifikacijama.

"Jer borba za KiM je borba za svakog našeg čoveka na Kosovu i Metohiji", navedeno je na Fejsbuku Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave sa Kosova, učestvuje na Sajmu turizma, i predstavlja prirodne lepote i turistički potencijal opština Severna Mitrovica, Leposavić, Štrpce, Istok, Zubin Potok, Zvečan i Priština (Gračanica).

Takođe će, na 11. Međunarodnom sajmu vina, koji se održava u istom periodu, na svom štandu u hali 2, pomoći predstavljanje porodičnih vinarija sa podrucja opštine Orahovac.

Sajam turizma, pod sloganom "Put pod noge", počeo je danas i traje do nedelje, 23. februara.